Deze pindakaas chocolade taartjes hebben een knapperige bodem die ik kant-en-klaar gekocht heb. De vulling bestaat uit een mega romige pindakaas en het heeft een zachte chocolade topping. Je hebt maar 7 ingrediënten nodig om aan de slag te gaan. De pindakaasvulling en chocoladetopping zijn no-bake, en de bodem koop je. Waarschuwing vooraf: dit gebakje/koek is ongelooflijk lekker! Serveer het bij de koffie of thee.

Pindakaas chocolade taartjes

Zie deze chocolade pindakaas taartjes als een grote versie van een Reese’s peanut butter cups. Het is alsof je een gigantische pindakaaskoek eet, alleen de vulling is veel romiger en je hebt een heerlijke crunch van de chocolade erop.
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit zou kunnen maken, zo simpel is het. Vul de bodem met het pindakaasmengsel en smelt vervolgens chocolade voor de topping.
Deze taartjes hoef je niet te bakken, maar je moet het wel even laten opstijven in de koelkast.

 

Ingrediënten:

 

De bodem bestaat uit zanddeeg gebakbodems die je in de supermarkt koopt. Je zou ook zelf een bodem kunnen maken van fijngehakte biscuits of Oreo koekjes gemengd met boter. Maar deze zanddeeg vormpjes werken prima.

Vulling: Pindakaas is het hoofdingrediënt en je mengt het met de bruine basterdsuiker, roomboter en verse roomkaas.
Ik heb nu Witte Chocolade Pindakaas van De Pindakaaswinkel gebruikt, maar elke andere pindakaas is ook goed. Neem er eentje die jij lekker vindt.

Chocolade: Gebruik pure chocolade, hak de reep in kleine stukjes en laat deze met de kokosolie au-bain-marie smelten.

Ik maakte al een soortgelijke taart, namelijk deze chocolade pindakaas Reese taart. Heb je die ooit geprobeerd? Toen ik dat recept voor het eerst testte, gebruikte ik (op zichzelf) gesmolten chocolade als topping. Wanneer pure chocolade stolt, wordt het behoorlijk hard. Terwijl ik de plakjes sneed, werd alle vulling uit de zijkanten geplet. Door de chocolade te smelten met een beetje vet (kokosolie) wordt de topping zachter.

 

 

Recept Pindakaas chocolade taartjes: