Deze Chocolade pindakaas Reese taart is een super caloriebom maar ook een super verwentaart voor heel af en toe. Ik moet je wel waarschuwen vooraf, eigenlijk moet je deze taart niet maken want hij is verslavend lekker!
Het voordeel van deze taart is dat je hem (1 dag) van te voren kunt klaarmaken en dat je een toetje of taartje voor heel veel gasten hebt. Maak de taart wel ruim van te voren (bijvoorbeeld ’s morgens), de ganache heeft namelijk wel een tijdje nodig om op te stijven. De slagroom kan je op het laatst opkloppen en erop doen.

 

Chocolade pindakaas Reese taart

 

Deze overheerlijk taart is gemaakt met een bodem van koekjes en een rijke ganachevulling gemaakt van melk- en pure chocolade en een topping van slagroom met pindakaas.
En gegarneerd met die heerlijke Reese peanut butter cups. Dit is de perfecte taart voor een zoete verwennerij.

 

Reese peanut butter cups

 

Wanneer je weleens in Amerika bent geweest dan is de kans groot dat je deze Reese peanut butter cups gezien of al eens geproefd hebt. Reese’s peanut butter cups zijn Amerikaanse chocoladecups gevuld met een bestaande uit een chocoladecup gevuld met kruimige pindakaasvulling. Het is dé perfecte combinatie voor de chocolade- en pindakaasliefhebbers.
Ik ben er dol op!
Reeses is een Amerikaans merk die deze chocolade maakt. Ze maken ze al sinds 1928, zo lang bestaan deze chocolaatjes al.

 

De Reese peanut butter cups waren te koop bij de Lidl in een Amerikaanse week en heb ze toen gekocht. Jamin en de Action verkoopt deze peanut butter cups sowieso.

 

Tips:

 

Je hebt een ronde taartvorm van 23 cm nodig voor dit recept.

Je kunt eventueel nog wat karamelsaus over de taart heen druppelen.

En nog zulke lekkere recepten met deze peanut butter cups zijn:

Reese’s chocolade pindamousse
Pindakaas fudge met Reese’s
Reese chocolade schotsen met pinda’s

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chocolade pindakaas Reese taart: