Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan je ’s avonds als je thuis komt gelijk aan de slag.

 

Vis

 

Ik hoor vaak dat er thuis niet met vis gekookt wordt omdat men bang is om vis te bereiden en niet weet hoe het te bereiden. Nou dat is jammer zeg, vis is niet alleen heel erg lekker, licht en verantwoord, maar ook echt niet moeilijk om klaar te maken. Ik heb diverse makkelijke visgerecht op de site staan, om jou te helpen vaker vis op tafel te zetten. Zoals bijvoorbeeld deze Kokos tomaten curry met kabeljauw.

 

Zalm is zo’n makkelijke te bereiden vis, het is snel klaar en deze vis zit ook nog eens vol met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Deze gezonde visvetten zijn goed voor ons hart, cholesterol en bloedvaten.
Doordat de zalm gekweekt wordt is het tegenwoordig wel het hele jaar beschikbaar. Koop wel zalm met het ASC-keurmerk, dan weet je zeker dat je een duurzaam gekweekte vis koopt. Dit keurmerk vind je op de verpakking.
Deze vis kan je op vele manieren bereiden, van grillen, bakken, konfijten, stomen, roken en ook rauw. Check de site maar eens voor nog veel meer zalmrecepten.
Ik vind zalm het lekkerst als het net gaar is, dus bak of grill het niet te lang!

 

Paksoi

 

Dit is ook een groente wat niet zoveel gegeten wordt. Wel zit het vaak gemengd in de zakken met Aziatische roerbakgroenten. Deze groente valt onder de koolsoorten en heeft witte stelen en groen blad. Het is een lekkere knapperige groente wat je snel kunt roerbakken. Het heeft een milde smaak en daarom is het lekker om het met deze Aziatische smaakmakers op smaak te brengen.
Ik heb hele kleintjes gekocht, maar als jij alleen maar grote paksoi kunt vinden, snijd deze dan in stukken voordat je het gaat bakken.

 

Tips:

 

Als je niet van koriander* houdt, bestrooi het gerecht dan met fijngesneden lenteui.
Lekker bij dit gerecht is bijvoorbeeld gekookte witte of zilvervliesrijst of noedels.
Ik heb er als extra groente nog wat geblancheerde doperwtjes gedaan.

 

 

Recept Aziatische zalm met paksoi: