Ziet het er niet prachtig uit deze curry met vis? En het is ontzettend makkelijk te maken. Dus als je nooit vis bereid hebt, omdat je dit niet durft maak dan eens deze kokos tomaten curry met kabeljauw.

 

Curry

 

Een curry is een gekruid gerecht uit de Aziatische keuken. Dit kan uit India, Indonesië en/of Thailand zijn. De saus wordt meestal met een pittig gekruide saus geserveerd. Deze saus wordt gemaakt van een curry pasta. De pasta wordt gemaakt van verschillende specerijen en kruiden welke met elkaar vermalen worden. Voor elk soort curry worden specifieke kruiden gebruikt.

 

De bekendste Thaise curry’s zijn natuurlijk de rode, groene en gele curry, Massaman curry en Laksa. De rode curry wordt gemaakt van rode pepers en ingrediënten en de groene curry dankt zijn kleur aan de groene pepers en verse koriander.

 

Natuurlijk kan je zelf een curry pasta maken, maar in dit gerecht heb ik voor het gemak gekozen en een milde curry pasta van Patak’s gebruikt. Ik vind dit een lekkere smaak hebben en het is niet te pittig. Je kunt ook voor een andere rode of groene curry pasta gaan. Gebruik dan eerst een theelepel van dit goedje, je weet namelijk niet hoe pittig het is. Blijkt dit mee te vallen, dan kan je altijd nog wat van die curry pasta toevoegen.

 

Verder gebruik je meestal een kokosmelk in een curry, dit maakt de saus lekker romig en geeft het een heerlijke kokossmaak mee. Ik heb voor dit gerecht een klein pakje (200 ml) kokosmelk gebruikt en geen blik. Wil je het recept voor vier personen maken, dan kan je natuurlijk wel een blik kokosmelk (400 ml) gebruiken.

 

Kabeljauw

 

Kabeljauw bereiden is op deze manier niet moeilijk. Meestal als je kabeljauw bakt, valt het uit elkaar in de pan, maar op deze manier blijft de kabeljauw mooi. Het belangrijkste is dat je de kabeljauw niet te lang gaart, dan wordt deze droog. Ik heb daarom ook kabeljauw haasjes gebruikt, deze zijn wat dikker waardoor ze minder snel droog zullen worden.
Als de visvlokken makkelijk loslaten, weet je dat de kabeljauw gaar is. Hij moet mooi glazig wit zijn.

 

En nog zo’n lekker kabeljauwgerecht is deze Kabeljauw omwikkeld met pancetta en garnaaltjes. Probeer dat ook eens.

 

 

Recept Kokos tomaten curry met kabeljauw: