Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je ook wat. Ik heb de steamed buns met pulled kip geserveerd en man o man, wat was dat lekker.
Een lekker zacht broodje met een pittige, knapperige vulling met wat zoetzuur en een pittig sausje erbij, wie wil dat nou niet?

Steamed buns met pulled kip

 

Steamed buns

 

Steamed buns zijn gestoomde broodjes. Ze worden ook wel baozi of bao genoemd. De bao kennen wij van de bapoa broodjes. Dit zijn gevulde gestoomde broodjes.
Je kunt deze broodjes kant en klaar kopen in een toko, deze warm je op in een stoommand. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Leuk om te doen en hartstikke lekker.
Check de foto gallery hoe ik de broodjes gemaakt heb.
Vul de broodjes met pulled kip of andere heerlijkheden zoals deze Buikspek met miso karamelsaus, pulled pork of garnalen. Natuurlijk kan je het ook vegetarisch houden en ze vullen met knapperige groentes en/of Tempeh. Lekker met zelfgemaakt zoetzuur erbij.
In China zijn de steamed buns erg populair en worden zelfs gegeten bij het ontbijt. Of als snack voor onderweg.

 

Spice it up!

 

Erbij heb ik een Chilibonensaus**, oftewel “Toban Djan” geserveerd. Dit is een Sichuan stijl pasta met de sterke en zoute smaak van pepers, soja- en tuinbonenpasta’s. Een essentieel ingrediĆ«nt in de Oosterse keuken en een geweldige smaakmaker in een roerbakgerecht. Je vind deze pasta in de supermarkt. Mocht je het niet kunnen vinden, gebruik dan sambal of Sriracha. Deze twee zijn ook lekker spicy.

 

Pulled kip*

 

Ik heb de pulled kip zelf gemaakt, hoe je dit kunt bereiden kan je hier vinden.
Maar van mij mag je ook pulled kip of pork uit de winkel gebruiken als je geen zin hebt om dit zelf te maken.

 

Recept Steamed buns met pulled kip: