Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven!

 

Noedels

 

Ben jij ook zo gek op noedels? Nou wij wel, ze zijn ontzettend veelzijdig, snel bereid en super lekker. Er zijn nogal wat noedelsoorten te koop in de supermarkten.
Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet:

 

Udon noedels zijn dikke noedels gemaakt van tarwe.
Sobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Ze zijn donkerder en steviger dan de andere noedels.
Bruine of zilvervlies rijstnoedels, is een gezonde en licht verteerbare noedelsoort en ze zijn glutenvrij.
Rijstnoedels worden gemaakt van het meel van rijst. Ze zijn licht verteerbaar en glutenvrij.
Glasnoedels worden gemaakt van mungbonen. Het zijn witte, iets doorzichtige en stevige noedels.
Mihoen zijn dunne noedels die ook gemaakt worden van rijstmeel.
Mie wordt meestal gebruikt in bami, het zijn platte noedels gemaakt van tarwe.
Eiernoedels worden gemaakt van tarwe en eieren, hierdoor zijn ze wat geler van kleur. Ze worden heel veel gebruikt in wokgerechten.

 

Ik heb voor dit gerecht zilvervlies rijstnoedels gebruikt, maar je kunt in principe elk soort noedels gebruiken. Neem noedels die jij lekker vindt of die je nog in jouw voorraadkast hebt staan.

 

Kipdijfilets

 

Wij eten graag kipdijfilets omdat we dit lekkerder vinden dan de kipfilets. De kipdijfilets komen van het bovenste gedeelte van de kippenpootjes. Het vlees is wat donkerder dan de borstfilets en hebben meer smaak omdat ze wat vetter zijn. Door ze plat te slaan en te marineren worden ze super mals.
Wil jij liever kipfilets gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Houdt dan wel rekening met een wat langere bereidingstijd.

 

Aziatisch

 

Aziatische gerechten bevatten meestal veel ingrediënten, schrik daar niet van. Om de Aziatische smaken te krijgen in een gerecht heb je nou eenmaal wat extra smaakmakers nodig. Maar het voordeel van vissaus, sojasaus, sesamolie, sambal, etc. is dat het lang houdbaar is. Dus als je dit eenmaal in je keukenkastje hebt staan, kan je het wat vaker gebruiken. Zoek op de website onder Aziatische Keuken en je vindt daar alle recepten.
Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Aziatische vegetarische gehaktballetjes? Klinkt goed toch?

 

 

Recept Pittige kipdijfilets met een noedelsalade: