Manlief had spontaan boodschappen gedaan in Friesland waar hij werkt. Maar ja ik had al boodschappen in huis, volgende keer even vragen of ik iets nodig heb en wat ik nodig heb hè schat? Maar wat hij gekocht had zag er wel goed uit, dus het weekmenu maar even omgegooid. Hij had ook heel mooi rundergehakt gekocht, maar ja wat maak je nou van rundergehakt. We hadden pas al hamburgers gegeten, maar ineens wist ik het ….. Sloppy Joes moesten het worden, die maak je namelijk het lekkerst van rundergehakt. Nu heb ik al twee Sloppy Joes recepten op de site staan, waarvan eentje vegetarisch, dus het moest iets heel anders worden. Nou het zijn deze heerlijke Aziatische Sloppy Joes geworden. We hebben onze vingers erbij afgelikt.

 

Sloppy Joes

 

Sloppy Joe is een heerlijk broodje om te maken in het weekend. Weinig werk, maar toch lekker smikkelen. Ben je een echter burger liefhebber, maak dan eens een broodje Sloppy Joe.
Het Amerikaanse broodje Sloppy Joe is in 1930 in ontstaan, waar een kok met de naam Joe dit zachte broodje met gehakt in tomatensaus op de kaart had staan. Loose meat sandwich heette het toen en dat is het ook. Een slordig (sloppy) broodje gehakt. Loose meat slaat op het rul gebakken gehakt, maar Joe mengde er ook nog een tomatensaus door. De zachte hamburgerbroodjes werd volgeladen met dit gehaktmengsel en lekker knoeien maar.

 

En knoeien geblazen is het als je dit broodje eet. Ik kan je verzekeren dat je na een broodje genoeg hebt – ik wel tenminste – maar manlief heeft er twee gegeten. En zoals ze het zo mooi op z’n Engelsen zeggen: ‘there is no polite way to eat this’. Het broodje is namelijk nogal een uitdaging om te eten, maar het is al het knoeien bij het eten helemaal waard.

 

Aziatisch

 

Omdat ik nogal veel authentieke Aziatische producten in huis heb, was het een makkelijke keuze om een Aziatische twist aan dit broodje te geven. En dat is heel goed gelukt, alle smaken van zout, pittig, zuur, bitter tot zoet zit erin.
Omdat ik in een klein dorp woon en er hier geen toko is, bestel ik de Aziatische producten altijd online bij Asianfoodlovers.

 

Erbij

 

Dit broodje Sloppy Joe is al een maaltijd op zich. Maar als je er toch iets bij wilt serveren, maak dan deze Atjar of Komkommer in zoetzuur erbij.

 

 

Recept Aziatische Sloppy Joes: