Het recept van vandaag is pittige gestoofde tofu. Het is tofu gestoofd in een hartig-pittige saus, waardoor het sappig, een beetje pittig, knapperig van buiten en zacht van binnen is. Het is een heerlijk bijgerecht voor rijst of noedels en smaakt vlezig, ook al is het een volledig vegetarisch gerecht.
Dit is iets dat je gemakkelijk in korte tijd kunt samenstellen en dat vrijwel iedereen, en vooral vegetariërs, zal plezieren. Je kunt eventuele restjes maximaal 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren! Dit gerecht is zowel warm als koud lekker, dus je hoeft het niet eens opnieuw op te warmen als je dat niet wilt, je haalt het gewoon tevoorschijn en serveert.

Pittige gestoofde tofu

 

Tofu

 

In mijn koelkast vind je altijd en blok stevige tofu. Het is het beste om in de pan te bakken, omdat het heel weinig vocht bevat, waardoor de plakken knapperiger worden en de smaak nog steeds als een spons doordringt. Het behoudt ook zijn vorm goed tijdens het frituren, in tegenstelling tot de zachtere varianten.
Let op: Ondanks de stevigheid is het altijd een goed idee om eerst nog even op de tofu te drukken. Hoe minder water de tofu bevat, hoe sneller het bakt en hoe beter het de smaak van de saus kan vasthouden.

 

Maak kennis met je nieuwe favoriete manier om tofu te eten! Deze gestoofde tofu bestaat uit goudgebakken tofuplakken, gestoofd in een diep hartige saus. De tofu absorbeert al deze heerlijke smaken, waardoor je een gastronomisch, maar toch doordeweeks gerecht krijgt!
Tofu kan zeker lekker zijn en dankzij mijn tofurecepten hebben we geleerd dat tofu allesbehalve saai is als het de kans krijgt om te schitteren. En dit recept voor gestoofde tofu bevestigt dit nog eens!
Het begint met het bakken van tofuplakken tot ze goudbruin zijn. Dan wordt de knapperige tofu gestoofd in een diep hartige, lichtzoete en pittige saus totdat elke hap doordrenkt is met een rijke smaak. Schep de pittige gestoofde tofu over rijst en groenten en geniet ervan!
Serieus, het is een van mijn favoriete tofugerechten ooit, en ik kan niet wachten tot je het probeert!

 

Nog meer tofurecepten:

 

Tofu Katsu met witte kool
Aziatische pizza met tofu
Mediterrane tofu wrap
Pittige tofu met vegetarische nasi
Szechuan tofu roerbak
Noedels met gerookte tofu
Scrambled tofu
Soba noedelsoep met tofu
Pittige en zoete tofu met rijst

 

Tips:

 

Een antiaanbakpan van goede kwaliteit is het beste voor het bakken van tofu. Het is minder waarschijnlijk dat deze tofu op deze manier blijft plakken, wat betekent dat hij gemakkelijker een goudbruine korst kan vormen.

Het lijkt in eerste instantie misschien zout, maar de smaken zullen bezinken zodra de saus volledig in de tofu is gestoofd.

Serveer deze tofu met gekookte rijst en geblancheerde edamame boontjes, peultjes of paksoi.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pittige gestoofde tofu: