Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Buddha bowl met bulgogi tempeh

Ik heb voor jullie een heerlijk vegetarisch gerecht in een kommetje. Deze Buddha bowl met bulgogi tempeh is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel kleurrijk. En kom vol met groenten en lekkere pittige tempeh blokjes.   Buddha bowl   Een buddha bowl is een vegetarisch gerecht wat geserveerd wordt in een […]

Pelau met kip en rijst

Pelau met kip en rijst

Ik heb toch een bijzonder gerecht voor jullie, namelijk deze Pelau met kip en rijst. Het is een gerecht gemaakt van rijst, duivenerwten, kip of vlees, gekookt met verse kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijk eenpansgerecht uit West-Indië en dit recept komt van Trinidad. Het wordt vooral in het weekend bereid als vrienden en […]

Kippenlevertjes met granaatappel

Kippenlevertjes met granaatappel

Deze Kippenlevertjes met granaatappel is een Midden-Oosters recept. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal weg ben van deze keuken. Vooral door de specerijen en kruiden die erin gebruikt worden. En ik ben gek op kippenlevertjes, alleen hubbie niet. Maar hij vond deze levertjes toch wel erg lekker. Het is een Libanees gerecht en het […]

Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Ik had nog wat gekookte Pandan rijst over en aangezien ik niets wil weggooien, moest ik natuurlijk een gerecht verzinnen waar ik deze rijst in kon gebruiken. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada … het recept is verzonnen….. Poke bowl met tonijn is het geworden. Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en […]

Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Gek op Indonesische eten? Ik heb ook nog een heerlijke Bami met satésaus recept voor je.

Bibambap

Bibimbap

Bibimbap  is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of er een vegetarische variant van maken zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu. Zin in nog een lekker mango-ijsje na?

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi).  Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept.   Turkse gevulde mosselen   Ook wij hebben deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden