Bibambap

Bibimbap

Bibimbap  is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of er een vegetarische variant van maken zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu. Zin in nog een lekker mango-ijsje na?

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi).  Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept.   Turkse gevulde mosselen   Ook wij hebben deze […]

Vegetarische ovenschotel met aubergines

Vegetarische ovenschotel met aubergines

Deze Vegetarische ovenschotel met aubergines is een heerlijke vegetarische schotel met veel smaak waarbij je het vlees absoluut niet mist.   Probeer ook eens deze vegetarische Aubergine curry met zilvervliesrijst

Wintergroentesoep met granen

Wintergroentesoep met granen

Ik had nog allerlei restjes geblancheerde groenten in de vriezer liggen, van die kleine hoeveelheden zilvervliesrijst, bulgur en tarwe (je kent het wel) en een stuk chorizo en gekookte kip in de koelkast. Geen tijd om boodschappen te doen, zo is deze goed gevulde wintergroentesoep met granen tot stand gekomen. Dus kijk wat je nog […]

Kip met citroenrijst en asperges

Kip met citroenrijst en asperges

Een makkelijk eenpansgerecht.

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Lamsvlees heeft een echte affiniteit met Maleisische. Dit met de zelfgemaakte currysaus en de pilaf tillen dit gerecht naar een hoger niveau. En als je het niet te pittig maakt, zullen zelfs de kinderen dol zijn op dit milde gerecht! Deze gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst moet je beslist eens proberen.   Maleisische curry […]

Kipkarbonades met tomatenrijst
Pilaf van orzo

Pilaf van orzo

Pilaf of Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, bestaande uit een graansoort, meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord. Afhankelijk van de landstreek worden er bepaalde kruiden, specerijen, groenten, peulvruchten en vlees toegevoegd. Volgens velen is het een gerecht dat uit de vroeg-Ottomaanse (Turkse) […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden