Maak kennis met de heerlijke Spaanse kip en rijst uit één pan. Een eenvoudige maar heerlijke doordeweekse maaltijd boordevol sappige kip, aromatische kruiden en vol tomatensmaak. Deze eenvoudig te maken kipkarbonades met tomatenrijst
zal jouw smaakpapillen zeker naar Spanje vervoeren en indruk maken op uw familie en vrienden!

 

Vandaag wil ik een van mijn favoriete recepten aller tijden met jullie delen, het eenpansgerecht met kip en rijst. Dit gerecht is een echt bewijs van de heerlijkheid van de Spaanse keuken, omdat het vol gedurfde smaken, levendige kleuren en heerlijke texturen zit. Het is een gerecht wat ik graag maak, omdat het de warmte en het comfort van huisgemaakte maaltijden belichaamt. En ik weet zeker dat het ook een favoriet in jouw keuken zal worden.

 

Een van de dingen die ik het leukst vind aan dit recept is de eenvoud ervan. Met slechts een paar basis ingrediënten en één pan kan jij een maaltijd bereiden die zowel stevig als bevredigend is. De combinatie van malse kip, perfect gekookte rijst en een mengeling van tomaten en paprika, allemaal doordrenkt met de rijke smaken van gerookte paprika en saffraan, creëert een smaakharmonie die onweerstaanbaar is.
Dus verzamel je ingrediënten, vrienden, en laten we gaan koken!

Kipkarbonades met tomatenrijst

 

Kip

 

Ik heb kipkarbonades oftewel kippendijen gebruikt voor dit gerecht. Dit zijn de kippendijen met bot en vel er nog aan. Dat geeft het gerecht lekker veel smaak. Je kunt ook kipdijfilets gebruiken als je geen liefhebber van vel en bot bent. Dan is het gerecht iets sneller klaar, omdat het kippenvlees zonder bot sneller gaart.

 

Tips:

 

En ik heb nog meer éénpansrecepten voor jullie! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Orzo met pittige worst
Rode curry orzotto met mosselen
Pasta met uien en paddenstoelen
Kip met orzo en prei
Sloppy Joe pasta uit de oven
Kipfilet met room en spinazie
Shakshuka groentestoof met eieren

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kipkarbonades met tomatenrijst: