Deze Kipkarbonades met tomatenrijst is een simpel maar heerlijk eenpansgerecht. Het gemak dient de kok, zullen we maar zeggen.
Hierna nog zin in een dessert? Probeer dit Pisa toetje dan.
Deze Kipkarbonades met tomatenrijst is een simpel maar heerlijk eenpansgerecht. Het gemak dient de kok, zullen we maar zeggen.
Hierna nog zin in een dessert? Probeer dit Pisa toetje dan.
Strooi wat peper en zout op de kipkarbonades en bak de kip rondom goudbruin in een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie (ongeveer 3-4 minuten).
Haal de kip uit de pan en bak hierin de ui, paprika en knoflook glazig.
Doe dan de zongedroogde tomaten, oregano, saffraan en rijst erbij en bak dit nog ongeveer 1 minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes en bouillon erbij en breng aan de kook.
Leg de stukken kip erop en dek de pan af met een deksel.
Laat ongeveer 30-40 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst en kip gaar zijn.