En weer zo’n makkelijk en lekker eenpansgerecht. Gemaakt van pittige braadworstjes waarvan balletjes gemaakt zijn, met orzo pasta en rode paprika. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Maak dit eenpansgerecht orzo met pittige worst in een hapjespan en serveer deze lekker op tafel. Aanvallen maar!

 

Eenpansgerechten

 

Gerechten die je maakt in slechts een pan, hoe fijn is dat. Weinig afwas en weinig pannen op het fornuis, zo wil je eigenlijk wel elke avond koken toch? Ik ben er in ieder geval gek op en je kunt dan ook diverse van dit soort recepten vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld deze:

 

Eenpansgerecht kip met orzo en prei
Eénpans pastagerecht met worstjes
Eenpansgerecht met zilvervliesrijst, salami, cavelo nero en prei
Kip fricassee met rode pesto
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Pelau met kip en rijst
Groente stoofpot met chorizo
Vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen

 

Orzo

Eenpansgerecht orzo met pittige worst

Orzo is een Italiaans pastasoort wat op een rijstkorrel lijkt. Ik koop dit altijd in een Turkse winkel, maar bij de AH hebben ze deze pasta ook. Het wordt ook wel verkocht onder de naam riso.

 

Pittige braadworstjes*

 

Ik heb Catalaanse braadworstjes gebruikt voor dit gerecht, die zijn namelijk lekker pittig en gekruid met knoflook en specerijen. Maar als jij een ander favoriet pittig braadworstje, saucijzen- of chipolataworstje hebt, gebruik die dan. Je druk de worst heel makkelijk uit het velletje en vormt daar dan balletjes van.

 

Gerookte paprikapoeder

Eenpansgerecht orzo met pittige worst

Deze paprikapoeder kan je niet vergelijken met de ‘gewone’ paprikapoeder. De gerookte paprikapoeder heeft dus echt een rooksmaak en geeft het gerecht daarom ook een lekkere rooksmaak. Je vindt dit in de grotere supermarkten en meestal wordt het verkocht in blikjes. Let op: je hebt deze in een zoete (dulce) en een pikante uitvoering. Die laatste is echt pittig, dus als je die gekocht hebt, gebruik het dan met mate. Tenzij je van heel pittig eten houdt.

 

 

Recept Eenpansgerecht orzo met pittige worst: