Dit vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo is ook weer zo’n heerlijk eenpansgerecht. Als je gek bent op vis, moet je dit echt eens proberen. Je bakt/kookt alles in een bakpan en na ongeveer 25 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel staan. Zet de pan gewoon op tafel en smullen maar.

 

Vis

 

Wij zijn gek op vis en proberen toch minimaal een keer per week vis te eten. Vis is niet goedkoop, alleen de vis die in vriezer ligt van de supermarkten is vaak wel wat goedkoper, maar voor dit gerecht zou ik toch echt verse vis kopen. Koop vis het liefst bij de visboer en het liefst met een ASC of MSC Keurmerk.

 

Nu vraag jij je misschien af wat deze keurmerken nou inhouden. Je hebt misschien wel eens logo’s gezien op de verpakte vis in de supermarkt. Vis met het ASC-keurmerk staat voor verantwoord gekweekte vis en het MSC-keurmerk staat voor duurzaam gevangen vis.
Misschien denk jij, ja vis is toch vis. Maar als we gewoon maar door blijven vissen, is er voor de volgende generaties geen vis meer.
Wees wat bewuster wat je koopt en vraag eens aan jouw visboer waar de vis vandaan komt en of hij weet of de vis duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt is.
De keurmerken spannen zich al jaren in om onze oceanen, meren en rivieren te beschermen.

 

Ik heb kabeljauwhaasjes gebruikt, maar je kunt ook kabeljauwfilet, een andere witvisfilet of zalm hiervoor in de plaats nemen. Als je een filetje neemt, is dit nog sneller gaar dan het kabeljauwhaasje.

 

Orzo

 

Orzo pasta is een pasta in de vorm van een rijstkorrel. Je vindt deze pasta in de grotere supermarkten of in een Turkse winkel. Het wordt ook wel riso genoemd. Orzo pasta is snel gaar en wij vinden het superlekker. Je kunt ook parelcouscous hiervoor in de plaats nemen of rijst. De rijst zal alleen iets langer nodig hebben om gaar te koken, houd daar rekening mee.

 

Tips:

 

Je kunt visbouillon, groentebouillon of kipbouillon gebruiken.
Mocht de orzo te droog worden tijdens het koken, voeg dan meer bouillon toe.
Ik heb gekookte garnalen gebruikt.

 

 

Recept Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo: