Misschien weet je inmiddels dat ik dol ben op orzo en op éénpansgerechten. Ze zijn makkelijk te maken en altijd zo smaakvol! Dit is een op Thaise curry geïnspireerde versie. Het is absoluut een fusion gerecht, maar ik beloof je dat het zo heerlijk is om te eten! En omdat ik nog gekookte mosselen over had, heb ik ze ook verwerkt in dit gerecht. Het is een heerlijke rode curry orzotto met mosselen geworden.
Op sommige dagen wil je maar één pan vuil maken, maar wel een gerecht boordevol smaak eten. Dit is dan tijd voor deze heerlijke orzotto.

 

Orzo

 

Ken jij de pastasoort orzo. Orzo wordt sterk onderschat als pasta en dat is jammer. Het kookt snel en is zit een beetje tussen pasta en rijst in, zonder dat het zo zwaar is als pasta. Dit gerecht is een alternatief voor risotto en gemaakt van orzo. Daarom is het veel makkelijker te maken.

Er staan heel veel recepten met orzo op de site. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken en type dan onder Sleutelwoorden, het woord orzo in.

Rode curry orzotto met mosselen

Rode curry

 

Je zult de complexiteit van meerdere smaken in dit recept waarderen. Pittige en romige saus op basis van rode curry (een beetje Thais en een beetje Indiaas) worden gecompenseerd door romige orzo.

 

Wat ik ook zo leuk vind aan deze orzo met rode curry, is dat dit gerecht vullend is zonder overdreven machtig te zijn. Hoewel de saus dik en romig en overvloedig in hoeveelheid is, bevat het niet te veel kokosmelk.

 

De laatste tijd ben ik ook helemaal verliefd op orzo, de pasta die op rijst lijkt. Ik vind dat deze kleine pasta perfect past bij de mosselen.
Ik gebruikte gekookte mosselen, maar je kunt ook andere zeevruchten zoals bijvoorbeeld garnalen nemen. En als je daar niet van houdt, vervang je dit door stukjes kip, vis, tofu of alleen maar groenten.

 

Tips:

 

Je kunt nog meer groenten toevoegen aan de orzotto zoals erwten, peultjes of sugar snaps.
Groene peulvruchten maken het plaatje compleet en brengen nog meer balans in dit recept.

Hoe je mosselen kunt schoonmaken en koken, lees je hier.
Je kunt ook gekookte mosselen kopen bij de visboer of supermarkt.

Van de overgebleven kokosmelk kan je nog een lekkere passiefruit smoothie met kokosmelk, lychee frambozen smoothie of een koffie kokos smoothie maken.

 

 

Recept Rode curry orzotto met mosselen: