Orzotto met venkel en kipkarbonades

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze Wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. Ik […]

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

1 januari, het is weer zo ver. Onze vleesloze maand start vandaag. Geen meatless monday maar meatless month ….. 31 dagen zonder vlees. Het vijfde jaar op rij alweer. Niet vegetarisch en niet uit principe maar gewoon om te kijken of we een maand zonder vlees kunnen, creatief zonder vlees en vis zeg maar. We […]

Sandwich ei-hamsalade

Sandwich ei-hamsalade

Maak eens deze lekkere Sandwich ei-hamsalade. Een ei hoort erbij. Deze Wraps met eisalade en avocado zijn ook heerlijk

Halloumiburgertjes

Halloumiburgertjes

Zijn ze niet schattig, deze kleine halloumiburgertjes? Heerlijke vegetarische burgers die je zelf heel makkelijk kunt maken. Serveer ze als borrelhapje, door een salade of op een lekker broodje. En verwerk er stiekem groente in, zodat de kids er geen erg in hebben dat ze een portie groente naar binnen krijgen. Als ze vragen: wat […]

Farro met paprika

Farro met paprika

Deze Farro met paprika is een lekker vegetarisch gerecht. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel. Afhankelijk van het soort farro dat je gebruikt moet je de korrels eerst weken. Hierna kunnen ze worden gekookt (ongeveer 40 min.) in gezouten water. Deze […]

Noedels met bavette

Noedels met bavette

Bavette bereid op z’n Oosters

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden