Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. Ik heb voor het gemak kikkererwten uit een pot gebruikt.

 

Vegetarische maaltijd

 

Deze zelfgemaakte vegetarische falafel wrap zit boordevol kleur, smaak en voedingsstoffen voor de ultieme gezonde maaltijd! Maak van tevoren een partij falafels klaar en bereid deze wraps gedurende de week voor een snelle, gemakkelijke en gezonde vleesloze maaltijd!
Deze wrap is een heerlijke vleesloze optie die vooral perfect is als je meer plantaardige maaltijden in je menu wilt opnemen.
Gevuld met voedzame ingrediënten zoals bieten, wortelen, komkommer en falafel, maakt deze wrap de ultieme voedzame lunch of diner. Met al die kleuren lijkt het net een regenboog!

 

Falafel

 

Voor dit recept heb ik deze zelfgemaakte falafels gebruikt, die eenvoudig te bereiden zijn en van tevoren kunnen worden gemaakt voor een snelle maaltijd die je in een handomdraai in elkaar zet.
Falafel is een gerecht uit het Middel-Oosten. Het zijn balletjes gemaakt van kikkererwten, kruiden zoals koriander of peterselie en specerijen zoals komijn. Meestal worden ze gefrituurd, maar je kunt ze ook bakken in een koekenpan. Ze worden vaak gegeten in een pita met wat sla en saus.
Falafel is een goede vleesvervanger omdat de kikkererwten vol met eiwitten zitten.

 

Wat doe je in een falafel wrap?

 

Er zijn een aantal verschillende vullingen die je kunt gebruiken in een falafel wrap. In deze wrap heb ik naast de falafel, een bietentzaziki, wortelen, komkommer en sla gebruikt. Als je het wilt veranderen kan je hummus, tomaten, feta, spinazie en avocado doen of je eigen unieke draai bedenken!

 

Deze wraps met linzen en paddenstoelen zijn ook zulke lekkere vegetarische wraps.

 

 

Recept Wraps met falafels en bietentzaziki: