Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht. Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze […]

Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst

Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst

Deze pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst is een makkelijk te maken gerecht. Ik heb mini paksoi gebruikt en deze roergebakken in een grote pan. Als je geen kleintjes kunt vinden, gebruik dan grote stronken paksoi, snijd deze in stukken en roerbak dit in een wok. Probeer ook eens deze Kipgehaktballetjes met courgette, gehakt balletjes […]

Dirty rice

Dirty rice

Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, […]

Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm

Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm

Ik had nog wat gerookte zalmfilets in de koelkast liggen, die eigenlijk wel op moesten. Maar ik had geen zin in een (koude) salade. Salades met gerookte zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar op een koude dag als vandaag wil ik iets warms eten. Er lagen ook nog sugar snaps en groene asperges in de koelkast […]

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]

Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

Stevige smaken in deze wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème. Je roostert bloemkoolroosjes beetgaar in de oven en wentelt ze daarna door een pikante saus, op deze manier zal een carnivoor zijn vlees niet missen. Tip: Rooster de bloemkoolroosjes eventueel de avond ervoor, zodat je op de avond zelf snel klaar bent met de […]

Romige mosterd kaassoep

Romige mosterd kaassoep

Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, het is zo simpel om te maken. Maar het smaakt heerlijk. Je kunt een combinatie van Dijonmosterd en een grove mosterd gebruiken, ik zou zeggen leef je uit met de mosterd die jij lekker vindt. De herfst is in aantocht en wat is een betere […]

Patatje chili gehakt

Patatje chili gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden