In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar wel heel erg lekker om eens te proberen! En een echt stoer mannen of vrouwen schotel.
Ik heb ribbelfrietjes gebruikt en deze in de oven gebakken, maar je kunt natuurlijk ook gewone frites gebruiken en bakken in een frituurpan. Zorg er wel voor dat de frietjes lekker krokant zijn, zodat ze niet ‘zompig’ worden van de saus.
Als je niet van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en hak deze dan fijn. Of gebruik maar de helft van de rode peper. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt.
De zure room is er eventueel om het hele pittige van dit gerecht eraf te halen.
Houd je niet van koriander, dan laat je dat weg of vervang het door peterselie.

 

En ik heb nog een lekker gerecht met frietjes voor je, namelijk dit Patatje Bravas.