Echte buffel mozzarella uit ons eigen dorp. Hoe lekker is dat! Heerlijk op een pizza of in een salade, maar ik heb er nu deze lekkere flatbread met mozzarella en salsa van gemaakt. Je kunt dit als lunch, avondeten met een groene salade en als borrelhapje serveren. De zelfgemaakte salsa erbij maakt de flatbread helemaal af.

 

Flatbread

 

Dit flatbread oftewel platbrood komt uit de Libanese keuken, maar over de hele wereld wordt wel een soort flatbread gegeten. De Indiase chapati, Italiaanse piadina, Mexicaanse tortilla, Armeense lavash en Surinaamse roti zijn voorbeelden van platbrood.
Een flatbread wordt meestal gemaakt van bloem, water en zout. Het is een ongerezen soort brood wat je heel makkelijk ook zelf kunt maken. Ik heb het nu in de supermarkt gekocht, maar je kunt ze ook in Turkse supermarkten kopen.

 

Mozzarella

 

Deze echte buffel mozzarella heb ik gekregen bij The Buffel Company in ons dorp. Behalve mozzarella en burrata, verkopen ze nog meer heerlijkheden gemaakt van buffelmelk. Echte buffel mozzarella smaakt toch veel beter dan de mozzarella van koemelk die in de supermarkten ligt. Ik heb ooit eens voor het AD een mozzarella test mogen doen, nou als je ze allemaal naast elkaar proeft dan zit daar echt een groot verschil in.

 

Salsa

 

Deze salsa maakt het gerechtje helemaal af. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. De salsa kan je de avond ervoor eventueel al maken, dan trekken de smaken er nog beter in. Het lijkt misschien een beetje vreemd om de lente-uien zo donkerbruin te bakken, maar dit geeft het een heerlijke geroosterde smaak. En door de specerijen in koriander, heb je de smaken van het Midden-Oosten te pakken.
Mocht je salsa overhebben, dan is dit ook heerlijk over een salade, een gegrilde steak of vis.

 

Tips:

 

Als je niet van koriander houdt, vervang het dan door peterselie.

Extra nodig: vijzel

 

 

Recept Flatbread met mozzarella en salsa: