Het is nu de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Ik ben er gek op en koop ze elke week bij mijn plaatselijke groenteboer. Ze zijn lekker fris en zitten bomvol met vitamines…..een goede reden dus om ze te kopen. Pers ze uit en gebruik ze in een smoothie of in deze zalige bloedsinaasappel kokos mocktail. Deze mocktail bestaat uit slechts vier smakelijke ingrediĆ«nten en die maak deze mocktail lekker fruitig en fris. Het is een mooie mixdrank om deze winter van te nippen!
Voor de mocktail heb ik ook een bloedsinaasappel soda gebruikt. Je vind dit in de grotere supermarkten.

 

Bloedsinaasappels

 

Het is tegenwoordig een Russische roulette als het gaat om hoe rood de bloedsinaasappels zullen zijn als je ze in de supermarkt koopt. De ene is helemaal oranje van binnen, de andere half rood en half oranje en sommigen zijn bloedrood van binnen en dat wil je eigenlijk.
Ik zag nu bij de AH in de koelkast bloedsinaasappelsap staan, als je geen zin hebt om bloedsinaasappels uit te persen, dan kan je sap kopen voor het gemak.

 

Omdat de bloedsinaasappel zo lekker fris is en een zuurtje heeft, past het heel erg goed in salades. Ik heb diverse salades met bloedsinaasappel op de site staan, bekijk ze maar eens en probeer het uit. Ook vind je er een heerlijke Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel of zelfs een Bloedsinaasappeltaart. Dus hup naar de groenteboer en snel een zak van deze heerlijke rode sinaasappels kopen.

 

Mocktails

 

Een mocktail is een cocktail maar dan zonder de sterke drank. Ideaal voor als je geen alcohol drinkt, nog moet rijden of zin hebt in een lekker en feestelijk drankje maar zonder een kater.
De mooie oranje/rode bloedsinaasappel kokos mocktail is fris en fruitig! Gemaakt met kokoswater, bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappel soda of limonade en een takje groen voor een heerlijke mocktail om dit seizoen van te genieten.
Geloof me, deze moet je proberen!

 

Wil je je mocktails naar een hoger niveau tillen? Hier zijn een paar suggesties!
Gebruik mooi of uniek glaswerk er feestelijker uit te laten zien. Voeg een leuke garnering toe aan je mixdrankje. Voor deze mocktail heb ik een schijfje bloedsinaasappel en takje rozemarijn gebruikt. Eetbare bloemen of andere groene kruiden doen het ook goed.

 

En nog een paar heerlijke mocktails:

Crodino bloedsinaasappel mocktail
Koffie bloedsinaasappel mocktail
Mango passiefruit mocktail
Kersen verveine mocktail
Aardbeien hibiscus mocktail

 

 

Recept Bloedsinaasappel kokos mocktail: