Ik heb voor jullie een heerlijke bloedsinaasappeltaart welke jij voor jouw lief kunt maken. Het is de tijd van bloedsinaasappelen en Valentijnsdag komt eraan. Reden om deze twee te combineren in een heerlijke friszure Valentijnstaart in hartvorm. Als je geen bakblik in een hartvorm hebt, kan je natuurlijk ook een ronde taart bakken.

 

Bloedsinaasappelen

 

De bloedsinaasappel of ook wel de wijnsinaasappel genoemd, is een sinaasappelsoort die van binnen rood is. Er bestaan twee variaties, namelijk de volbloed (de schil en het vruchtvlees zijn rood) en de halfbloed (die hebben alleen rood vruchtvlees). En hierin bestaan ook weer verschillende rassen.
De smaak van een bloedsinaasappel is lekker friszuur die nóg frisser is dan de ‘gewone’ sinaasappel.

 

Deze sinaasappel dankt zijn naam aan het ‘bloeden’ wanneer je hem opensnijdt.
De bloedsinaasappel komt uit het Middellandse Zeegebied zoals Sicilië, Spanje en Israël.
Ze zijn maar kort in het seizoen, namelijk van december tot maart, dus als je ziet liggen koop ze dan snel.

 

Deze sinaasappel lekker om zo te eten, te verwerken in een salade of zoet gerecht of te persen tot vruchtensap. En ze zijn niet alleen superlekker, maar ook heel gezond en rijk aan vitamine C.

 

Bewaar bloedsinaasappels in de koelkast, maar eet ze wel op kamertemperatuur. Dan komen de smaken het beste tot zijn recht.
Een bloedsinaasappel is over het algemeen eén tot twee weken houdbaar.

 

Valentijnsdag

 

14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. En het is ontzettend leuk om op deze dag jarig te zijn kan ik jullie verklappen.
Deze dag geven geliefden elkaar extra aandacht met bijvoorbeeld bloemen, kaarten of cadeautjes. Ze noemen het de dag van de liefde, maar ook de dag van commercie.
En dat het weer bijna Valentijnsdag is, barst het momenteel weer van de Valentijnsdagreclame en bij mij dus van de Valentijnsrecepten. Tja ik blijf toch een romanticus.

 

 

Recept Bloedsinaasappeltaart: