Had ik jullie al laten weten dat ik gek ben op bloedsinaasappels? Vast wel en dat is ook te zien aan de hoeveelheid recepten met deze heerlijke sinaasappels. Als ze in het seizoen zijn, sla ik ze gelijk in want het seizoen is maar kort. Ik er heb nu deze zalige toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel van gemaakt. Dit is zo lekker, het lijkt wel of je een gebakje aan het eten bent. En dat voor ontbijt of lunch! Is die kleur op het bord niet prachtig?

 

Toast

 

Ik heb lekker desembrood geroosterd voor dit gerechtje. Je kunt ook een grote en dikke plak desembrood snijden en dit roosteren. Of gewoon sneetjes casinobrood kan natuurlijk ook. Wat mij heel erg lekker lijkt is geroosterd briochebrood, dan maak je er echt een gebakje van. Dat ga ik nog eens doen op een speciale (feest)dag.

 

Burrata

 

Heb jij wel eens burrata gegeten? Lekker hè?
Burrata is het romige broertje van de mozzarella. Het is een mooie witte bol kaas wat net zoals mozzarella gemaakt wordt buffelmelk. Het verschil is dat in burrata nog extra room verwerkt wordt. Niet goed voor de lijn, maar wel hemels lekker. Als je de burrata opensnijdt, komt de heerlijke room eruit.
Door het op te kloppen, krijg je een luchtige en romige crème.

 

Deze kaas vind je sowieso bij een goede kaasboer, maar sommige supermarkten verkopen het ook. Mocht je de kaas niet kunnen vinden, vervang het dan door verse roomkaas of ricotta. Klop deze twee niet op, maar meng daar voorzichtig de vanillesuiker doorheen.
Ik ben gek op dit kaasje en daarom kan je aardig wat recepten met burrata vinden op de site, zoek ze maar eens op onder ingrediënt: burrata.

 

Bloedsinaasappelen

 

De bloedsinaasappel is een sinaasappelsoort waarvan het vruchtvlees rood is. Er bestaan twee variaties, namelijk de volbloed (de schil en het vruchtvlees zijn rood) en de halfbloed (die hebben een oranje schil en rood of gedeeltelijk rood vruchtvlees).
De smaak van een bloedsinaasappel is lekker friszuur met een klein bittertje, iets frisser dan de ‘gewone’ sinaasappels.
Kan je die mooie rode bloedsinaasappels niet vinden, neem dan gewone sinaasappels of mandarijntjes.

 

Tips:

 

Probeer ook eens deze te lekkere Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven.

Als je geen bloedsinaasappels kunt vinden, kan je ze vervangen door gewone sinaasappels.

Het recept van de zoete dukkah* vind je hier.

 

 

Recept Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel: