Het is het seizoen van de bloedsinaasappels en Valentijnsdag komt eraan. Goed excuus om deze heerlijke Bloedsinaasappel gin cocktail te maken voor je lief. Schenk het in mooie cocktailglazen en maak er een bijzondere dag van.

 

Cocktails

 

Cocktails zijn gemixte drankjes met meestal minimaal drie ingrediënten. Een hiervan bevat alcohol. Cocktails zelf maken is helemaal niet moeilijk, eigenlijk is het ontzettend leuk om te doen. Je hebt natuurlijk de bestaande cocktails zoals bijvoorbeeld de Mojito, Bloody Mary, Caipirinha, Daiquiri en Espresso Martini.
Maar je kunt zelf een cocktail samenstellen met de drank en frisdranken die jou lekker bij elkaar lijken. Zo ontstond ook deze bloedsinaasappel gin cocktail.
Ik wilde die prachtige rode bloedsinaasappels verwerken in een drankje en ik had nog roze gin in de kast staan. Zo ontstaan de lekkerste drankjes.

 

Cocktails vallen ook vaak op omdat ze prachtige kleuren hebben en in mooie glazen geserveerd worden. De drankjes worden versierd met vers fruit, verse kruiden, rietjes, en parapluutjes.
Natuurlijk kan je ook alcoholvrije cocktails maken, deze heten mocktails. Die zijn ook feestelijk om te drinken. Ik heb ook diverse mocktails op de site staan, zoek ze maar eens op.

 

Bloedsinaasappels

 

Bloedsinaasappels zijn hele bijzondere sinaasappels. Ze zijn prachtig rood van binnen en ze hebben een lekker zuurtje. De meeste bloedsinaasappels komen van Sicilië. Er bestaan drie soorten hiervan namelijk de moro, sanquinello en de tarocco. De sinaasappels zijn er van iets rood tot donkerrood vruchtvlees. De schil kan oranje (halfbloed) en rood (volbloed) zijn.
De bloedsinaasappel is supergezond en bevat meer vitamine C en kalium dan de ‘gewone’ sinaasappel.
Deze sinaasappels zijn verkrijgbaar van december tot en met maart.
Ik ben gek op deze sinaasappel, heerlijk om zo te eten (alleen lastig te schillen) of te verwerken in een salade of drankje.
Dus als je deze bloedsinaasappels ziet liggen bij de groenteboer koop ze dan en maak er iets lekkers van.

 

Tip:

 

Ik heb een roze gin* gebruikt in deze cocktail. Deze heeft een wat fruitige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook een andere gin, whisky of rum gebruiken in de cocktail.

 

 

Recept Bloedsinaasappel gin cocktail: