Deze rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels is lekker als gezond ontbijtje of tussendoortje. De hele bloedsinaasappel die in de smoothie gaat was je en rasp je eerst, daarna pel je hem en kan dan in z’n geheel in de smoothie. De prachtig rode smoothie boordevol gezonde ingrediënten zoals rode bietensap en bloedsinaasappels helpt jou om je dag goed te beginnen!

 

Rode smoothies

 

Als jouw lichaam een opkikker nodig heeft, maak je deze smoothie. Help je lichaam weer goed te voelen met een verfrissende immuun versterkende en reinigende smoothie.
Bieten zijn het perfecte ingrediënt voor een detox. Ze bevatten betaïne, die de leverfunctie helpt en zijn een belangrijke bron van vitamines en ijzer. Er is ook aangetoond dat ze de bloeddruk aanzienlijk verlagen en de atletische prestaties verbeteren. Je kunt gekookte bietjes gebruiken, of zelfs bietensap maken in een sapcentrifuge van ongekookte bietjes of je koopt een fles rode bietensap in de winkel.

 

Citrusvruchten zoals de bloedsinaasappels spelen ook een belangrijke rol voor elk immuun verhogend drankje, hun sappen zullen vitamine C en antioxidanten toevoegen aan deze reinigende smoothie.
Een perfect combinatie van kleur en gezonde ingrediënten in de winter. De aardse smaak van de bieten wordt opgeheven door de scherpte en natuurlijke zoetheid van de bloedsinaasappels, terwijl de banaan extra volume en nog meer zoetheid toevoegt. De gember kan naar wens worden aangepast. Het heeft een pittige smaak die kan overheersen, gebruik dus niet te veel.

 

U kunt een deel van het rode bietensap vervangen door andere vloeistoffen als u wilt. Half bietensap en half kokoswater werken beide goed, dit maakt het minder aards van smaak. Amandelmelk of een klodder yoghurt voegt extra romigheid toe.

 

Tips:

 

Voor deze rode smoothie heb je 250 ml sinaasappelsap* nodig, dat zijn ongeveer 3-4 bloedsinaasappels.

Je hebt wel een krachtige blender nodig om bevroren fruit te kunnen mixen.

Mocht de smoothie te dun naar jouw smaak zijn, dan kan je nog meer hele bloedsinaasappels, ander fruit zoals bijvoorbeeld een appel of havervlokken eraan toevoegen.

Ik heb er ook nog een scoop vanille proteïnepoeder aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je extra eiwitten naar binnen krijgt en dat de smoothie lekker zoet wordt.

En ik heb nog zo’n mooie rode en lekkere smoothie voor je. Probeer ook eens deze Bosvruchten smoothie.

 

 

Recept Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels: