Vegetarische pasta met paddenstoelen en een heerlijke Stroganoff saus erbij. Deze vegetarische pasta met Stroganoff paddenstoelen is snel en gemakkelijk te maken in ongeveer 30 minuten en zit boordevol smaak en is absoluut heerlijk als vleesloos diner geserveerd met al dente pasta.

 

Mijn recept voor traditionele tournedos Stroganoff is al lang een van de meest populaire berichten op deze blog. En met goede reden. Het is een van mijn favorieten. Maar omdat steeds meer mensen tegenwoordig minder vlees eten, krijg ik steeds meer vragen of het mogelijk is om dit klassieke comfortfood zonder rundvlees te maken. Mijn antwoord?
Helemaal haalbaar. En ook helemaal heerlijk.

 

Het blijkt dat paddenstoelen – met al hun hartige umami – dit gerecht op zichzelf prima dragen. Ze hebben ook het extra voordeel dat ze aanzienlijk gezonder en goedkoper zijn dan traditioneel rundvlees. En in combinatie met de pasta en een hartige Stroganoff saus smaakt dit gerecht net als het troostvoedsel dat we allemaal kennen en waar we van houden.
Nog meer goed nieuws? Dit recept is ongelooflijk eenvoudig te maken en staat binnen ongeveer 35 minuten op tafel.

 

Paddenstoelen

 

Voor dit recept heb je een hele pond paddenstoelen nodig. Maar welke paddenstoelen is aan jou! Ik heb nu bij mijn groenteboer een mix gekocht van kastanjechampignons, beukenzwammetjes en portobello’s. Het voordeel van paddenstoelen kopen bij jouw groenteboer is dat ze deze los verkopen en jij zelf een mix kunt samenstellen.
Maar alleen kastanjechampignons zouden ook werken.
Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snijd de grotere exemplaren in stukken.

 

Pasta

 

Ik heb voor dit recept pappardelle gebruikt omdat ik dit een lekkere pastasoort vind.
Je kunt ook een ander soort brede pasta gebruiken zoals bijvoorbeeld tagliatelle en fettuccine. Deze pastasoorten kunnen wel een stevige saus gebruiken. De Ragù alla Bolognese wordt met een brede pastasoort zoals de pappardelle of tagliatelle gegeten.
Bij deze pastasoorten passen dikkere sauzen met vlees, vis of groente erin heel goed.

 

Tips:

 

De Stroganoff saus kan maximaal 3 dagen van tevoren worden gemaakt en in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Ik zou niet aanraden om de saus in te vriezen, omdat deze na ontdooien kan gaan schiften.

Om het recept te veganizen, gebruik je een plantaardige room.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pasta met Stroganoff paddenstoelen: