Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes

Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed […]

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Ik ben dol op groenten. Ik laat me verleiden tot het kopen van allerlei soorten producten op de boerenmarkten. Maar hoezeer ik ook van groenten hou, ik zou nooit vegetariër kunnen zijn. Sorry dat ik teleurstel, maar ik geef de kip de schuld. Wat carnivoren zich niet realiseren is dat vegetarische maaltijden niet saai zijn. […]

Geroosterde oranje paprikasoep

Geroosterde oranje paprikasoep

Heeft deze soep niet een prachtig kleurtje? De geroosterde oranje paprikasoep is heel erg leuk om met Koningsdag te serveren of als Oranje een EK of WK speelt. Toen het bijna Koningsdag was, zag ik die oranje paprika’s bij de groenteboer liggen en wist dat ik hier iets mee moest doen. Ik had al eens […]

Tabouleh van parelcouscous

Tabouleh van parelcouscous

Tabouleh is een traditioneel Arabisch gerecht, waar veel variaties op zijn. Het is een salade van bulgur met veel verse groene kruiden. Dit is mijn variant op tabouleh, een heerlijke frisse salade met warm weer en bij de barbecue. Ik heb nu eindelijk ontdekt hoe ik de beste tabouleh kan maken. Het is net zo […]

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

Als je van mosselen houdt, is dit jouw gerecht.

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Probeer eens mosselen op deze manier.

Romanesco salade met parelgort

Romanesco salade met parelgort

Ik eet graag seizoens-producten, dus toen ik romanesco bij de groenteboer zag liggen, wist ik dat ik een recept wilde bouwen rond deze prachtige groente. Zo is romanesco salade met parelgort ontstaan.   Romanesco   Romanesco behoort tot de brassica-familie, samen met andere kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en spruitjes. Romanesco is qua smaak en […]

Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Asperges en zalm zijn een perfecte combinatie.

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Het is de moeite waard om zelf hummus te maken! Als je de basissmaak van in de winkel gekochte hummus beu bent, kan je deze eenvoudig zelf maken met dit recept. Leer hoe je heerlijke, romige zelfgemaakte hummus maakt, gekruid met verse peterselie, basilicum, koriander en komijn. Deze groene kruiden hummus is lekker bij de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden