Het is weer volop mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk, maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Zoals in deze spaghetti met mosselen en romige tomatensaus. Mosselen op z’n Italiaans zeg maar.
Deze mosselpasta in tomatensaus is een eenvoudig, licht en fris pastadiner met zeevruchten dat je thuis in ongeveer 30 minuten kunt maken. Verse mosselen worden gekookt met heerlijke smaken en daarna gesmoord met tomaten. Dit is een snelle en gemakkelijke maaltijd van restaurantkwaliteit die je kunt serveren op drukke doordeweekse avonden of op elke dag van de week als je zin hebt.

 

Mosselen

 

Wij houden van koken met mosselen omdat ze zo gemakkelijk te bereiden zijn en snel klaar zijn. Maar voeg wat pasta toe en je hebt letterlijk in een mum van tijd een redelijk uitgebalanceerde, gezonde maaltijd.

 

Om mosselen te bereiden, moet je ze schoonmaken en ontbaarden. Om ze schoon te maken, schrobt u de mosselen met een borsteltje om eventuele deeltjes en vuil te verwijderen. Verwijder vervolgens de baard. Dit is een kleine vezelige massa die uit de zijkant van elke mossel steekt. Houd de mossel in één hand en trek met de andere hand voorzichtig de baard eraf, richting de onderkant van de mossel, waar de sluiting zit. Als je ze allemaal hebt verwijderd, spoel je de mosselen nog een laatste keer onder koud water.

Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus

 

Nog meer mosselrecepten

 

Ben jij net als wij dol op deze mosselen, dan zal je ook dol zijn op:

Orzo pilav met mosselen en dille
Mosselen met chorizo en tomaatjes
Noedels met pittige mosselen en paksoi
Taco’s met krokante mosselen
Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook
Rode curry orzotto met mosselen
Mosselen in pittige tomatensaus
Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)
Mosselen in citroen knoflooksaus
Gegratineerde mosselen met dille

 

Tips:

 

Handig voor dit recept is een speciale mosselpan. Als je vaak mosselen kookt, kan ik je deze echt aanbevelen.

Je kunt van mosselpasta een complete pasta met zeevruchten maken door er wat gekookte garnalen, sint-jakobsschelpen of kokkels doorheen te gooien.

Ik raad een lange pasta aan, zoals (volkoren of spelt) spaghetti, fettuccine of linguine.

Deze pasta kan je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Om op te warmen, verwarm je het in een koekenpan op laag vuur tot het is opgewarmd. Als de saus in de koelkast te dik is geworden, kan het zijn dat je een scheutje water moet toevoegen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus: