Ik had nog wat kleine maïs tortilla’s over van een taco’s met barbecue kip recept en wilde daar nog andere lekkere taco’s van maken. Ook had ik nog gekookte mosselen over van een ander gerecht. Daarom heb ik dit gecombineerd in deze taco’s met krokante mosselen. En dit was zo lekker, dat ik toch maar het recept heb uitgeschreven voor jullie.

 

Taco’s

 

Een taco is een kleine dubbelgevouwen tortilla. Je hebt zachte en krokante taco’s. De krokante taco’s zijn een uitdaging om te eten, want na een hap breken ze uit elkaar. Er zijn wel van die heerlijke krokante mini taco tubs, deze schuitjes eten super handig.
Maar nu dus zachte taco’s gemaakt van echte maïs tortilla’s die ik bij mijn supermarkt zag liggen. Ik had de ‘gewone’ en deze oranje meegenomen. Nou die oranje exemplaren zijn dus super spicy omdat er chipotle pepers in zitten. Maar ze waren wel super lekker in combinatie met de krokante mosseltjes.

 

Je kunt taco’s kan je met van alles vullen, zoals vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren en/of groenten. Je kunt in plaats van krokante mosselen, ook bijvoorbeeld krokante garnalen of stukjes kip of vis maken als je niet van mosselen houdt. Daarop kan je het nog aftoppen met maïs, tomaten, jalapeño pepers, rode uiringen, guacamole, mais salsa of een salsa verde.

 

De bovengenoemde Taco’s met barbecue kip is een makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Voor de taco’s met mosselen heb je iets meer tijd nodig omdat de mosselen eerst gekookt moeten worden en daarna gepaneerd. Wellicht een lekker gerecht om in het weekend te maken.

 

Tips:

 

Panko is een soort Japans grof paneermeel gemaakt van brood. Het geeft het gerecht een super krokant korstje. Je vindt het in de grotere supermarkten.
Picadillo is een Mexicaanse specerijenmix waarin o.a. gerookte paprika, chili, komijn, koriander, jalapeño, knoflook, kaneel en piment in zit. Je vindt dit in de blikjes van Jonnie Boer in de grotere supermarkten.
Als je niet van koriander houdt, vervang dit door lenteui in dunne ringen gesneden.

 

 

Recept Taco’s met krokante mosselen: