Nou ik heb toch een makkelijk, snel te maken en heerlijk receptje voor jullie. Deze taco’s met barbecue kip is in no time gemaakt en zit boordevol met smaak. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond om snel even iets heerlijks in elkaar te flansen.

 

Taco’s

 

Dit zijn kleine dubbelgevouwen tortilla’s. Je hebt ze in een zachte en krokante uitvoering. De krokante taco’s vind ik altijd een uitdaging om te eten, want na een hap breken ze uit elkaar. Daarom vind ik de zachte wat fijner eten. Maar kies wat jij het lekkerst vindt. Je kan dit recept natuurlijk ook in grote tortilla’s serveren.
Ik vond toevallig echte kleine maïs tortilla’s in de supermarkt en had daar 2 verschillende soorten van meegenomen. Deze oranje zijn de tortilla’s met chipotle pepers. Zo hé, die zijn echt pittig! Caramba!

 

Taco’s kan je met van alles vullen, zoals kip, vlees, vis en/of groenten. En daarbij nog heel veel andere lekkere ingrediënten zoals maïs, zwarte bonen, sla of fijngesneden koolsoorten, tomaten, een salsa, chilipepers en koriander. Wij zijn gek op de Tex Mes keuken oftewel Mexicaans eten en daarom kan je ook diverse Mexicaanse gerechten en taco recepten vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Mini taco tubs met garnalen
Taco’s met pulled zalm en bbq saus
Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki
Mini taco tubs met pulled pork
Vegetarische taco’s met bonen

 

Kip

 

Kip …. het meest veelzijdige stukjes vlees, luidde vroeger een slogan. Maar dat is nog steeds zo. Ik weet niet op het komt omdat ik ben geboren en getogen in Barneveld, maar ik ben echt gek op kip. Je zult daarom heel veel kiprecepten vinden op de site.
Ik heb kiphaasjes* gebruikt omdat die zo lekker mals zijn, maar je kunt natuurlijk ook kipfilet of kipdijfilets gebruiken. Kipfilet is een stuk magerder en verantwoorder, maar kipdijfilet heeft wat meer smaak omdat het wat vetter is. En daardoor wordt kipdijfilet ook niet droog als je het bakt. Neem wat jij wilt.

 

Tip:

 

Het recept van de ingelegde rode** ui vind je hier.

 

 

Recept Taco’s met barbecue kip: