Wij zijn gek op taco’s, die lekkere crunchy schelpen gevuld met Mexicaanse smaken. Alleen het eten ervan is een dingetje. Meestal vallen ze uit elkaar in je handen als je een hap neemt. Niet handig dus. Maar nu zijn er de mini taco tubs. Taco schelpen in de vorm van een
schuitje die veel makkelijker te eten zijn. En ook nog eens makkelijker te vullen zijn. Ik heb de Mini taco tubs met pulled pork gevuld en dat was smullen!

 

Allereerst moet je natuurlijk wel pulled pork maken. Je kunt het kant-en-klaar kopen in de supermarkten, maar die hebben niet zoveel smaak dan als je het zelf maakt. Op de barbecue zijn ze het lekkerst, maar ik bereid het in de oven. Hoe je dat doet, kan je hier* lezen.
Als de pulled pork klaar is, is het gerecht een fluitje van een cent. Je maakt er een lekker sausje bij en serveert er wat sla en verse kruiden bij.

 

Ik maak meestal een behoorlijke hoeveelheid pulled pork. Met het vlees wat overblijft kan je nog zoveel heerlijke andere gerechten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Pizza met lekker veel pulled pork erop of Pittige pulled pork met tortillachips, dit is ook zo’n Mexicaans feestje op tafel.

 

Nadat je het vlees uit elkaar getrokken hebt (pulled) met twee vorken, kan je alles op tafel klaarzetten en kan iedereen zelf zijn schuitjes vullen. Een Mexicaanse fiesta op tafel, hoe leuk is dat.

Schrikt niet van de lange bereidingstijd, de oven doet het werk voor je.
Je kunt deze tafel nog aanvullen met zelfgemaakte Guacamole, Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas en/of een tomatensalsa.

 

Recept Mini taco tubs met pulled pork: