Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje.

 

Taco’s

 

Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld met bijvoorbeeld rund-, varkensvlees, kip, vis, tomaten, chilipepers, avocado en kaas. Lekker erbij is een salsa, guacamole of zure room. Het wordt uit de hand gegeten en is echt streetfood.

 

Er zijn veel soorten taco’s, maar de Taco’s al pastor is toch wel de bekendste. Deze taco’s ook wel tacos de adobada genoemd, zijn gemaakt van varkensvlees gekruid met adobo kruiden. Dit vlees wordt gespiesd op elkaar en op een verticaal rotisserie in een vlam geroosterd terwijl het draait. Het lijkt een beetje op hoe de originele döner kebab geroosterd wordt aan een spies.

 

Deze taco’s zijn een afgeleide van de Tacos de camarones oftewel garnalentaco’s. Deze taco’s zijn ontstaan in Baja California in Mexico. Er worden gegrilde of gebakken garnalen gebruikt, meestal met dezelfde garnering als de vistaco’s. En dat is sla of kool, pico de gallo, avocado en een zure room of limoen- mayonaisesaus.

 

Ik heb er natuurlijk mijn variant op gemaakt en heb deze leuke mini taco tubs gebruikt. Ik moet zeggen dat ik deze schuitjes makkelijker vind eten dan de taco’s. Dit hapt lekker weg, terwijl taco’s in je handen uit elkaar vallen en ook nog eens lastig te eten zijn.

 

De garnalen heb ik gekruid met Picadillo kruiden. Dit kan je wel in de meeste supermarkten vinden. Ik heb een blikje van Euroma gekocht. Hierin zitten o.a. paprika, ui, knoflook, chili, oregano, komijnzaad, jalapeño, korianderblad, peper, gerookte paprika, kaneel en piment. En als je zo’n blikje koopt, heb ik nog meer lekkere recepten waarmee je deze kruiden kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa, Mexicaanse pasta en maïs salade, Mexicaanse aardappelpartjes of Mexicaanse salade met gegrilde kip? Klinkt goed toch?

 

Tip:

 

Ik heb nog een lekkere koriandersaus* gemaakt voor op de taco’s. Als je dit te veel werk vindt, dan maak je het niet. De taco’s zijn zonder saus ook erg lekker.

 

 

Recept Mini taco tubs met garnalen: