Ik mocht een heerlijke fles Smoky BBQ saus van Your Organic Nature ontvangen. Lekker bij de barbecue, maar ik ga daar natuurlijk weer een gerechtje mee verzinnen. Het zijn deze heerlijke Taco’s met pulled zalm en bbq saus geworden.

 

BBQ saus

 

Deze Your Organic Nature Smoky BBQ saus is een lekkere pittige en smoky saus. De koude saus is heerlijk als dipsaus bij de barbecue of fondue.
Deze barbecuesaus is helemaal vegan en kan je kopen bij een bio speciaalzaak of de Ekoplaza. De saus geeft een pittige smaak aan de zalm, wat weer heerlijk samengaat met de salsa. Geef ook nog wat saus apart erbij, zodat iedereen het zo pittig en smoky kan maken als hij/zij zelf wil.

 

Zalm

 

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het regelmatig op het menu bij ons. Deze vis is niet alleen heel erg gezond, maar ook nog eens erg lekker. Het is een vis die je op veel verschillende manieren kunt bereiden.
Het is een vette vis, dit betekent dat het veel Omega 3 bevat en dit is een gezonde vet voor ons. Daarnaast bevat zalm veel vitamine D en selenium. Goede redenen om deze vis vaker te eten.

 

De meeste zalm die in de supermarkten te koop is, is de gekweekte zalm uit Noorwegen, Schotland of Ierland. Deze zalm heeft een iets blekere zalmroze kleur dan de wilde zalm. De gekweekte zalm is iets zoeter (milder) van smaak en heeft een hoger vetgehalte.
De wilde zalm geniet de voorkeur, maar die is een stuk duurder dan de gekweekte zalm.
Let er bij het kopen van zalm dat hier wel de ASC en MSC Keurmerken op staan of vraag je visboer hierom.

 

De zalm is dus ontzettend veelzijdig, je kunt het roken, bereiden op de barbecue, stoven, grillen, bakken, stomen of konfijten. Zoek op de site maar eens onder zalm en je zult alle recepten met deze heerlijke vis vinden. Zoals bijvoorbeeld deze Zalm in een spinazie roomsaus.

 

Tips:

 

Natuurlijk kan je ook een andere barbecuesaus gebruiken voor dit recept.

 

 

Recept Taco’s met pulled zalm en bbq saus: