Een lekkere snack voor de lekkere trek. Niet helemaal verantwoord door de bruine suiker die erin zit, maar wel superlekker. Vervang de suiker eventueel door een ‘verantwoord’ zoetmiddelen. Ben je gek op tahin en op kokos, dan is dit een receptje voor jou! Verwen je zoete trek met deze onweerstaanbaar rijke en fluweelzachte chocolade tahin truffels met kokos. Dit recept is gemaakt van slechts een handvol ingrediënten en combineert de heerlijkheid van pure chocolade met de nootachtige essentie van de tahin, wat resulteert in een goddelijke traktatie die je smaakpapillen zal laten verlangen naar meer. Elke hap belooft een harmonieuze mix van texturen en smaken, waardoor deze truffels een perfecte verwennerij zijn voor elke gelegenheid.

 

Chocolade truffels

 

Tot nu toe heb ik al een paar verschillende chocolade truffel recepten gedeeld en ik ben blij om er nog één te delen!
Om deze smakelijke truffels te bereiden, heb je slechts een paar ingrediënten nodig (plus kokosrasp voor de coating). De ingrediënten bestaan uit pure chocolade, tahin, basterdsuiker, kaneel en vanille, eenvoudiger kan niet. Voor de coating heb ik geen cacaopoeder maar kokosrasp gebruikt. Je kunt de truffels rollen door matchapoeder, bietenpoeder, sesamzaad, gepofte quinoa, etc.

Chocolade tahin truffels met kokos

Het proces van het maken van de truffels is ook niet zo ingewikkeld. Smelt eerst de chocolade met de suiker. Vervolgens voeg je de tahin en smaakmakers toe, meng goed en plaats het in de koelkast om op te stijven. Neem vervolgens kleine porties van de ganache en vorm er met je handen balletjes van. Rol de balletjes in de door jou gekozen coating en dat is alles! Geen oven en niets ingewikkelds. Als je op zoek bent naar een middagactiviteit met je kinderen, zullen ze hier een tijdje mee bezig zijn. Wees wel voorbereid op een paar met chocolade bedekte kinderen, haha!

 

Tahin

 

De tahin die ik heb gebruikt is een sesampasta. Het is gemaakt van ongepelde sesamzaadjes en wordt als gezonder beschouwd. De combinatie van pure chocolade en tahin zorgt voor een unieke smaak die lijkt op halva, maar toch net even anders is.
Deze truffels zijn vegan. Deze lekkernij kan als tussendoortje dienen, maar je kunt er ook een paar inpakken en als eetbaar cadeau weggeven. Ik weet dat ik graag een zakje truffels zou willen krijgen!

 

Tips:

 

Zorg voor een glad mengsel door de tahin geleidelijk aan de gesmolten chocolade toe te voegen en voortdurend te roeren. Deze stap draagt bij aan de romige textuur van de ganache.

Als het truffelmengsel te zacht wordt om te hanteren, plaats het dan een paar minuten in de vriezer om op te stijven. Dit zorgt voor een gemakkelijkere vormgeving.

Bewaar de truffels in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Hierin blijven deze truffels ongeveer 1-2 weken vers.

Terwijl pure chocolade de nootachtige tahin smaak complementeert, kan je zeker melkchocolade gebruiken als je de voorkeur geeft aan een mildere smaak.

En als je nog wat extra truffelrecepten wilt bekijken, ik heb er al een paar:

Chocolade truffels met een kick
Pindakaas quinoa truffels
Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée
Rode wijn chocolade truffels
Witte chocolade Amarula truffels
Ruby chocolade truffels

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chocolade tahin truffels met kokos: