Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag.

 

Noedels

 

In principe kan je elk soort noedel voor dit gerecht gebruiken. Ik heb nu mienestjes gebruikt omdat ik deze nog toevallig in huis had.
Er bestaan zoveel soorten noedel- of miesoorten, de keuze is reuze in de supermarkten.
Zo zijn er eiermie, roerbakmie, Chinese mie, mie noedels, woknoedels, udon noodles, soba noodles, volkoren noedels en rijstnoedels te koop.
Neem wat jij lekker vindt of wat je nog in huis hebt.
Als je de noedels kookt, bak je ondertussen de rest van de ingrediƫnten en als de noedels gaar zijn, is het gerecht zo goed als klaar. Kook de noedels beetgaar, want ze garen nog iets verder in de saus.

 

Tahin

 

Tahin oftewel tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Ik vind het ontzettend lekker en gebruik het daarom regelmatig in de keuken. Behalve voor hartige gerechten, kan je het ook gebruiken in zoete gerechten zoals bijvoorbeeld deze heerlijke smoothie, truffels of toetje.

 

Tahin wordt veel gebruikt in Midden-Oosterse gerechten, maar heeft nu ook de rest van de wereld veroverd. Behalve dat het erg lekker is, is het ook nog eens gezond, plantaardig en zuivelvrij. Hierdoor is dit recept vegan. In tahin zitten goede voedingsstoffen, zoals mineralen, vezels en eiwitten. Goed excuus om het vaker te gebruiken.
Deze sesampasta vind je in de Turkse supermarkten en bij de grotere supermarkten.

 

Tips:

 

Mocht je nu echt niet van tahin houden, gebruik dan pindakaas hiervoor in de plaats. Je hebt dan waarschijnlijk wel wat meer kookvocht nodig om het aan te lengen.

En niet iedereen houdt van koriander. Vervang dit door lente-uien, bieslook, peterselie of een combinatie van deze kruiden.

 

 

Recept Vegetarische noedels met tahinsaus: