In 5 minuten maak je een extra romige tahini proteïne smoothie met ongezoete amandelmelk, dadels en banaan en een snufje kaneel. Perfect als een krachtige ontbijt-smoothie of een middagtraktatie. Zo rijk en lekker dat je denkt dat je een toetje eet!
Je hebt geen ijs nodig om een romige, rijke en decadente smoothie/shake te maken. De combinatie van rijpe bevroren bananen en de rijke, nootachtige tahini zorgt daarvoor! Of je nu op zoek bent naar een gemakkelijke, voedzame ontbijt smoothie of een oppepper in de middag, deze tahini proteïne smoothie is het proberen waard.

 

Ingrediënten:

 

Bananen: Ik heb twee rijpe bevroren bananen gebruikt. Bevroren bananen, in tegenstelling tot verse, zorgen voor die extra romige ijsachtige textuur zonder toevoeging van ijs! Voor extra zoetheid kun je hier het beste bananen gebruiken die wat aan de rijpe kant zijn.

 

Dadels: gebruik Medjoul dadels als je die kunt vinden. Medjoul dadels zijn een bekende traktatie uit het Midden-Oosten, waar ze vaak als tussendoortje worden geserveerd. Deze dadels worden beschouwd als snoepjes van de natuur en zijn de perfecte manier om natuurlijke zoetheid toe te voegen aan smoothies. Gebruik wel ontpitte dadels!

 

Amandelmelk: Ik koos hier voor ongezoete amandelmelk voor een veganistische optie die ook goed is voor mensen met lactose-intolerantie. Ik heb er geen probleem mee om af en toe koemelk in deze smoothie te gebruiken, maar meestal zal ik amandelmelk gebruiken. Ik hou ook van de smaak.
En als je je zorgen maakt over het feit dat amandelmelk niet genoeg eiwitten bevat, biedt tahin een goede hoeveelheid om daarvoor te zorgen!

 

Tahin of tahini is een romige, rijke veganistische pasta gemaakt door geroosterde sesamzaadjes fijn te malen tot een boterzachte massa. Het komt oorspronkelijk uit de Midden-Oosterse keuken. Je kunt het gebruiken in hartige en zoete gerechten. Dit is het geheime ingrediënt dat je niet had verwacht! Veel mensen kennen zoiets als pindakaas in smoothies, maar als je tahini nog niet hebt geprobeerd, staat je een traktatie te wachten!
Tegenwoordig vind je deze sesampasta in de grotere supermarkten. Zo niet ga dan eens naar een Turkse supermarkt.
Tahini wordt o.a. gebruikt om hummus of baba ganoush van te maken. Maar het is ook heerlijk om er een dip of dressing van te maken.

 

Proteïnepoeder: Voor nog meer eiwitten gebruik ik vaak een proteïnepoeder in mijn smoothies. Ik heb nu de smaak vanille gebruikt.

 

Snufje kaneel: Voor slechts een beetje pit en smaak is een snufje kaneel voldoende. Ik vind het heerlijk om wat in de smoothie toe te voegen en ook als garnering. Het geeft een beetje een wake-up touch, terwijl het de immuniteit helpt versterken!

 

Tips:

 

Bedenk wel even van te voren dat je deze smoothie wilt maken, de banaan moet even in plakjes in de vriezer gelegd worden voor een lekkere koude shake.

Door de rijpe bananen en dadels is deze smoothie lekker zoet, je hoeft dus geen zoetmiddel meer toe te voegen.

 

 

Recept Tahini proteïne smoothie: