Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]

Thaise noedels met kip

Thaise noedels met kip

Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen.   Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar […]

Hotdog van verse worst met wasabi

Hotdog van verse worst met wasabi

Deze hotdog van verse worst met wasabi is ook weer een heerlijk recept geworden met de verse wasabi die ik mocht ontvangen. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder verse wasabi toe te voegen.  Het is eens weer een hele andere manier om een hotdog te bereiden. […]

Salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool

Salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool

Lekkere frisse groene salade die overal bij past. Eet het als lunch of als salade bij je hoofdmaaltijd. Deze salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens lekker en goed voor je. Koolrabi een ‘vergeten’ groente, dit houdt in dat deze groente weinig meer […]

Pistoletje kipsaté met atjar

Pistoletje kipsaté met atjar

Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van te voren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het […]

Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Ik had nog wat gekookte Pandan rijst over en aangezien ik niets wil weggooien, moest ik natuurlijk een gerecht verzinnen waar ik deze rijst in kon gebruiken. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada … het recept is verzonnen….. Poke bowl met tonijn is het geworden. Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en […]

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Deze Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk […]

Rucola met haring en dille

Rucola met haring en dille

Rucola met haring en dille is lekker als lunch of als voorgerecht. De dillepesto maakt deze salade helemaal af. Het recept van Dillepesto vind je hier

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden