Manlief kwam onverwacht niet thuis eten. Nu gebeurt dit wel vaker en moet ik dus regelmatig omschakelen. Ik had voor ons samen een lekkere flat iron steak bedacht, maar die ga ik natuurlijk niet voor mij alleen bereiden. Dat komt morgen wel weer. Maar ja wat ga ik dan eten. Even snuffelen in de koelkast, daar ligt nog een stukje halloumi kaas en de zelf geroosterde tomaatjes. Nou ja, die twee dan maar combineren. En wat denk je? Deze hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes was een top combinatie! Lekker stuk brood erbij en smullen maar.

 

Hasselback

 

Je kent de hasselback waarschijnlijk wel van de aardappelen. Het is een manier om aardappelen te roosteren in de oven. De aardappelen worden ingesneden en dan geroosterd in de oven. Deze manier van aardappelen te bereiden is voor het eerst gedaan door een chef in het Zweedse restaurant Hasselbacken. Vandaar de naam Hasselback. De hasselback aardappelen zijn vooral in Amerika erg populair.

 

Het is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders.
De truck is om de kaas tussen twee chopsticks te leggen en dan in te snijden. Op deze manier voorkom je dat je de halloumi helemaal doorsnijdt. En het leuk is, dat de kaas helemaal gaat openstaan in de oven.
Heerlijk als vegetarische maaltijd of ook leuk om als borrelhap te serveren.
Probeer ook eens deze Hasselback van zoete aardappelen of Pompoen hasselback.

 

Halloumi

 

Halloumi kaas wordt meestal gemaakt van schapen- en geitenkaas. Je kunt de kaas bruin bakken of grillen zonder dat het smelt. Dit komt door het hoge smeltpunt van de kaas. De grillkaas is een ideale vleesvervanger voor flexitariërs en vegetariërs.
Deze Halloumi met honing en roze peper uit de oven is ook zo’n heerlijk gerecht.

 

Zongedroogde tomaatjes

 

Het lekkerst is het om zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes erbij te doen. Hoe je die kunt maken lees je hier*. Als je daar geen zin in hebt, snijd dan kleine tomaatjes doormidden en gebruik die dan.

 

Erbij:

 

Serveer de kaas met een lekker brood zoals Turks brood, stokbrood of een donkerbruin brood. Of maak van pitabrood knapperige pitachips, dit is lekker wanneer je het als borrelhapje gaat serveren.
Een groene salade erbij doet het natuurlijk ook goed.

 

 

Recept Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes: