‘Aangebrande’ stukjes varkensvlees zijn snel een barbecueklassieker geworden en terecht want het is vingerlikkend lekker! Maar als jij geen barbecue of een smoker thuis hebt, maak dan deze buikspek burnt ends uit de oven.
Ik laat jou zien hoe jij jouw uw eigen burnt ends thuis in de oven kunt maken en daar heb je geen barbecue voor nodig.

 

Burnt ends

 

Buikspek burnt ends zijn rokerige, kleverige stukjes varkensvlees die zijn omhuld met een droge rub, gerookt tot ze een heerlijk knapperige buitenkant hebben en afgewerkt met een heerlijk glazuur van kleverige barbecuesaus en een beetje honing. Als je ze een keer geproefd hebt, dan weet je dat ze absoluut heerlijk zijn. Rokerig, plakkerig en met die krankzinnige knapperige buitenkant. Ze zijn een echte traktatie. Het was niet de vraag of ik dit recept wel of niet zou maken, maar meer de vraag wanneer ik het zou doen. Het bood me ook de perfecte gelegenheid om mijn eigen barbecuekruiden recept te combineren met dit vlees. Ik heb mijn favoriete barbecuesaus genomen, omdat je beide moet gebruiken om de perfecte burnt ends te creëren. Het enige probleem waarmee ik te maken kreeg, was dat ik geen smoker heb, dus ik moest een recept maken dat in de oven werkte. Dat is wat ik deed en ze bleken geweldig te zijn. Het is duidelijk dat ze niet die diepe rokerige smaak van de bbq hebben, maar ze zijn niettemin heerlijk. Probeer ze zelf en laat me weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

 

Hoe kan ik mijn burnt ends vochtig houden?

 

Varkensbuik bevat meestal een goede hoeveelheid vet, maar als je de pech hebt dat je iets mager vlees hebt, heb je wat hulp nodig om te voorkomen dat de verbrande uiteinden uitdrogen. De beste manier om dit te doen, is door een spuitfles met appelsap te vullen en het varkensvlees tijdens de eerste 2 uur elke 20-30 minuten te bespuiten met appelsap. Dit helpt het vlees vochtig te houden en geeft als extraatje ook een lekker karamelliserend smaaklaagje.
Ik heb in plaats hiervan een bak met water onder het vlees gelegd. Dit vangt het vet op en houdt het varkensvlees ook mals.

 

Erbij:

 

Lekker bij burnt ends zijn zelfgemaakte frieten, koolsla, maïsribbetjes en/of succotash. Burnt ends zijn ook lekker op een broodje.

 

Tips:

 

In plaats van zelf barbecuekruiden te maken, kan je ook jouw favoriete dry rub gebruiken.

Je kunt het vlees ook in een aluminium schaal leggen als je ze gaat bakken met de barbecuesaus. Ik heb bakpapier gebruikt, zodat de ovenschaal niet aanbakt.

Natuurlijk kan je de burnt ends ook op de barbecue / smoker bereiden.
Volg gewoon het recept, maar in plaats van ze langzaam in de oven te garen, doe je ze in de barbecue / moker op de juiste temperatuur (150°C).

Serveer het als borrelhap of avondmaaltijd.

 

 

Recept Buikspek burnt ends uit de oven: