Rode kool gestoofd met tutti frutti

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti. De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit […]

Kabeljauw met spek en bietensalade

Kabeljauw met spek en bietensalade

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!   Kabeljauw   […]

Italiaanse gemengde bonensalade

Italiaanse gemengde bonensalade

Insalata di fagioli misti heet deze Italiaanse gemengde bonensalade zo mooi op z’n Italiaans. Eigenlijk klinkt dat veel beter, maar als ik het recept zo noem weten de meesten niet wat het is. Ik zocht voor deze bonensalade Cannellini en Borlotti bonen, maar die kon ik niet vinden in onze supermarkt. Toen maar bij de […]

Flat Iron Steak een van de malste steaks

Flat Iron Steak een van de malste steaks

Ik heb helemaal de flat iron steak ontdekt. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar het is een steak uit de sukade gesneden. Sukade hoor ik je denken? Dat is toch draadjesvlees wat heel lang moet sudderen? Ja dat klopt! Maar als je dit vlees wat uit de schouder van een rund komt, […]

Witte bonensalade met tonijn

Witte bonensalade met tonijn

Deze witte bonensalade met tonijn is een hele simpele en voedzame salade. Eet het als lunch of zelfs als hoofdmaaltijd op een warme dag. Je kunt voor dit recept natuurlijk ook zelf de bonen weken en koken, maar gemak dient de mens.   Ben jij ook zo gek op tonijn? Probeer dan ook eens deze […]

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Deze witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels brengt een heerlijke zomerse mediterrane smaak op tafel. De sleutel tot dit recept is echt goede kwaliteit chorizo en heerlijk rijpe trostomaatjes. Deze salade is vullend, gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk. Dit recept is geschikt voor vier personen en het duurt slechts 20 minuten om het klaar […]

Rode bietensalade met feta en rode ui

Rode bietensalade met feta en rode ui

Een simpele maar o zo lekkere salade.

Chioggia biet salade met raapstelen

Chioggia biet salade met raapstelen

In deze chioggia biet salade met raapstelen komen de prachtige kleuren van de chioggia biet en de andere gekleurde bietjes goed tot zijn recht. Deze bietensalade is supereenvoudig en laat de prachtige heldere kleuren en de knapperigheid van de bieten stralen. Het duurt ook maar een paar minuten om je voor te bereiden. Deze salade […]

Roze eieren voor Pasen

Roze eieren voor Pasen

Voor onze kleindochter die gek op roze is, heb ik deze roze eieren voor Pasen gemaakt. De diepe, donkerrode kleur van bieten maakt deze wortelgroenten een perfecte natuurlijke kleurstof om paaseieren roze te kleuren. Hier zijn de eenvoudige instructies voor het verven van eieren met bietensap. Dat maakt het verven van eieren met bieten erg […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden