Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Deze varkensmedaillons met cranberrybietcompote is een niet te moeilijk hoofdgerecht voor de Kerstdagen. Je kunt de compote ruim van tevoren maken, die hoef je dan alleen maar op te warmen. De varkenshaasjes snijd je alvast in medaillons en je wikkelt het spek eromheen. En de aardappeltjes kook je ook de dag ervoor, zodat je op […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Bietjes salade met oesterzwammen

Bietjes salade met oesterzwammen

In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen.   Natuurazijn   Ik heb een frambozenazijn gebruikt in deze salade. De azijn is gerijpt op frambozen. […]

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Dit is een heel makkelijk te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Dus sla dit recept voor deze spaghetti met rode biet, balsamico en feta snel op en ga het eens maken. De saus wordt o.a. gemaakt van gepureerde rode biet, dit geeft die prachtige mooie rode kleur aan de pasta. Niet alleen mooi […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Rode bieten kersen soep

Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?   […]

Rode bieten orzotto met balsamico

Rode bieten orzotto met balsamico

Ik heb een heerlijke en snel te bereiden pastagerecht voor jullie. Deze rode bieten orzotto met balsamico is een smaakbom en maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Ben je gek op rode bietjes, dan moet je dit beslist eens proberen!   Rode bieten   De rode biet is een rode knolgroente met […]

Vegetarische Paneer en rode bieten curry

Vegetarische Paneer en rode bieten curry

Ik ontving een te gekke foodybox van Kroon op het Werk met daarin Paneer. Ik had in mijn vegetarische periodes nog nooit met Paneer gewerkt, dus vind ik het heel tof dat deze nu in de box zat. Paneerof Panir, ook wel Indiase kaas genoemd, is een jonge verse kaas die veel wordt gebruikt in […]

Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille

Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille

Ik had een verse mierikswortel gekocht bij mijn groenteboer. Maar ja wat ga je ermee doen. Hubbie roept altijd dat hij geen mosterd en/of mierikswortel lust, maar ondertussen heeft hij diverse keren mosterd gemengd door een gerecht gegeten en nooit gezegd dat hij het niet lustte. We gaan nu kijken of hij de mierikswortel eruit […]

Rode biet spaghetti met balsamico en blauwe kaas

Rode biet spaghetti met balsamico en blauwe kaas

Ik had bij een biologische boer een paar hele lange bieten meegenomen. Hier moest ik natuurlijk iets bijzonders mee doen! Maar ja wat ga je er dan mee maken? Ineens had ik het ….. aangezien ik de laatste tijd nogal bezig geweest was met de spiralizer, leek het mij wel een leuk idee om die […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden