Ik ontving een te gekke foodybox van Kroon op het Werk met daarin Paneer. Ik had in mijn vegetarische periodes nog nooit met Paneer gewerkt, dus vind ik het heel tof dat deze nu in de box zat. Paneerof Panir, ook wel Indiase kaas genoemd, is een jonge verse kaas die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het lijkt een beetje op een kruising tussen feta en halloumi, maar is niet zo zout als deze kazen. Eigenlijk zit er weinig smaak aan, je kunt de kaas het beste marineren of kruiden voordat je het gaat bakken. Heb er een vegetarische Paneer en rode bieten curry van gemaakt. Dit is een heerlijke combi geworden. Kon zelf twee stukjes paneer en een klein beetje biet gegeten. Tja het blijft een klein maagje he 🙂

 

Wij zijn gek op curry’s en deze met rode biet was een groot succes bij hubbie. Maar ja hij is dan ook gek op bietjes. Serveer de curry met naanbrood of met gekookte witte rijst erbij.

 

Curry

 

En nog zo’n heerlijke vegetarische curry is deze Aubergine curry met zilvervliesrijst. Probeer die ook eens. En natuurlijk heb ik nog meer vleescurry’s op de site. De rundvlees curry of Vindaloo curry is ook een aanrader!