Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie. Deze rabarber en aardbeien cobbler is een eenvoudig en gemakkelijk dessertrecept dat perfect is voor deze jaargetijde. Het is buitengewoon zoet en lekker scherp. Aardbei en rabarber zijn een van mijn favoriete smaakcombinaties en de sinaasappel erbij maakt de smaaksensatie compleet.
Ergens tussen een cake vol fruit en een knapperige cake, zit deze cobbler. Het is een mengsel van rabarber, aardbeien en suiker, allemaal gebakken onder een boterachtig beslag. De rabarber is scherp, maar de aardbeien en suiker voegen een mooie mix van zoetheid toe.
Warm geserveerd met een bolletje ijs of een dot slagroom is dit dessert perfect.

 

Cobbler

 

Een cobbler is een nagerecht dat bestaat uit een fruitvulling die in een grote ovenschaal wordt gegoten en vervolgens wordt bedekt met beslag, knoedels of koekjes voordat het wordt gebakken. Bij veel cobblers, wordt het beslag op de bodem van de schaal gedaan en bedekt met de fruitvulling. Het beslag stijgt dan tijdens het bakken naar boven.
Ik heb nu een deeg/beslag gemaakt wat een beetje op dat van scones lijkt.
In deze cobbler heb je een klassiek dessert dat voldoet aan alle smaakpapillen die je wilt activeren met een goed nagerecht. Het is ook supereenvoudig.

Probeer ook eens deze Pruimen cobbler of de hartige Kip cobbler.

 

Rabarber en aardbeien

 

Elke zomer word ik geïnspireerd om nieuwe zoete lekkernijen te creëren met rabarber en aardbeien. Deze twee zijn een klassieke combinatie en dat is niet voor niets. Samen zijn ze gewoon een heerlijke combinatie, het zure van de rabarber met het zoete van de aardbeien zijn een match in heaven. Het zijn echte klassiekers als het om bakken gaat. Je kunt allerlei recepten vinden die deze combinatie gebruiken, van cake tot cupcakes en alles daartussenin. Als je een makkelijk en heerlijk recept voor een toetje nodig hebt, is de cobbler de juiste keuze. Ik weet dat als je eenmaal dit recept gemaakt hebt, je er net zoveel van gaat houden als ik.

Deze heerlijke Rabarber aardbeienjam en Rabarber aardbeien kruimeltaart zijn ook het proberen waard.

 

Tips:

 

Mocht je wat overhouden (denk het niet), bewaar het dan in de koelkast. Je kunt een portie eventueel weer warm maken in de magnetron.

De custardpoeder vormt met het vocht een lekkere vruchtensaus. Je kunt het vervangen door maïzena.

Ik heb een ovenschaal van 30 x 20 cm gebruikt.

Serveer het eventueel met vanille-ijs, slagroom, custard, Griekse yoghurt of gecondenseerde melk.

 

 

Recept Rabarber en aardbeien cobbler: