Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze kipschotel. Het is een bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om deze kip cobbler voor een groot gezelschap te maken.
Het is een heerlijke troostmaaltijd die zeker in jouw normale avondeten routine past! Met eenvoudige ingrediënten is deze maaltijd zeker een favoriet bij het hele gezin!

 

Kip Cobbler

 

Kip Cobbler is alles waar mensen van houden in een ovenschotel: kip, groenten, saus en een boterachtige deegtopping! De goudkleurige topping is gemaakt van zelfrijzend bakmeel, karnemelk, boter en kaas.

Je kunt ook ander vlees gebruiken in een cobbler. Wellicht heb je nog overgebleven vlees van een gebraden kip of de Kerstkalkoen. Verwerk dit dan in het gerecht.
Of verwerk er restjes groenten in, zoals broccoli, bloemkool, boontjes, courgette, erwten of verschillende paddenstoelen. Het is jouw ovenschotel, dus je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt
Als je niet van groenten houdt en ze niet wilt gebruiken, laat ze dan gewoon helemaal weg.

 

Fruit cobbler

 

Zoals gezegd wordt de cobbler meestal als dessert gemaakt met een fruit vulling welke in een grote schaal wordt gedaan en bedekt wordt met een deegbeslag. Dit wordt gebakken in de oven. De Amerikaanse cobbler heeft dus geen bodem, maar een topping.

Lekkere fruit cobblers zijn deze Rabarber en aardbeien cobbler en Cobbler met pruimen.

 

Tips:

 

Dit is een maaltijd op zichzelf, maar als je echt een bijgerecht wilt, kan je een lekkere grote groene salade erbij serveren.

Restjes moeten na het afkoelen in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Bewaar ze maximaal 3-4 dagen in de koelkast. Je kunt restjes invriezen, maar de textuur van de topping kan veranderen zodra deze is ontdooid.

Het is een hele lijst met ingrediënten, maar het is de moeite waard om het te maken.

In plaats van Parmezaanse kaas kan je ook oude geraspte kaas nemen.

 

 

Recept Kip Cobbler: