Op de markt zag ik van die ontzettend leuke kleine watermeloentjes. Die heb ik natuurlijk gekocht. Maar na een paar dagen lagen ze daar nog, wat te doen ermee. Ik heb een mini watermeloen met vers fruit gevuld. Weet nog niet wat ik met die andere zal doen, maar dat zien jullie dan vanzelf wel voorbijkomen.

 

Deze mini watermeloen met vers fruit is lekker als ontbijt, nagerecht of als tussendoortje voor de lekkere trek. Je kunt de meloentjes ook nog vullen met Griekse yoghurt, kwark, Skyr of kokosyoghurt en daar dan fruit op serveren.
Ik heb verse munt in de tuin staan, dat is er ook nog lekker op.
Je kunt natuurlijk ook andere soorten meloen voor dit gerecht gebruiken, kijk maar of je van die kleintjes kunt vinden bij de groenteboer.

 

Watermeloen

 

Wist jij dat watermeloen eigenlijk een groente is en geen fruit? Watermeloenen behoren tot de pompoen en komkommer familie. Ze zijn niet alleen heel erg lekker en verfrissend in de zomer, maar ook nog eens heel goed voor ons. De sappige watermeloen is namelijk rijk aan vitamine C en A, kalium, ijzer, betacaroteen en antioxidanten.
Omdat deze meloen uit 95% water bestaat, is het een hele goede dorstlesser op warme dagen. Goed excuus om lekkere stukken koude meloen mee te nemen naar het strand bijvoorbeeld.

 

Ben jij ook zo gek op watermeloen? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor jullie, zoals deze:

 

Watermeloen pizza
Smoothie van watermeloen en cranberry
Watermeloen en burrata salade
Gazpacho van watermeloen
Gegrilde watermeloen salade
Salade met watermeloen en feta
Watermeloen milkshake
Watermeloen granita
Frozen watermeloen cooler

 

Tip:

 

Als fruit* kan je elk soort nemen wat in de zomer in het seizoen is zoals aardbeien, mango, kiwi, bramen, frambozen, rode bessen, blauwe bessen, banaan, nectarines, pruimen, kersen en natuurlijk bolletjes watermeloen.

 

 

Recept Mini watermeloen met vers fruit: