Deze watermeloen pizza is heerlijk op een warme dag als ontbijt, toetje of tussendoortje. Je kunt het ook een watermeloen taartje noemen, zo mooi ziet het eruit. Serveer het bijvoorbeeld na een barbecue, dit is dan toch een lekkere en gezonde afsluiter van de avond? En het leuke ervan is, dat je het van tevoren al klaar kunt maken. Zet het afgedekt met huishoudfolie klaar in de koelkast en je hebt op de avond zelf er geen werk aan. Hoe fijn is dat.

 

Watermeloen

 

Koop wel een pitloze watermeloen en laat jouw groenteboer die grote watermeloen in plakken of plak snijden. Mijn groenteboer heeft zo’n heel mooi groot mes ervoor, dan ga ik zelf toch niet staan klooien met een mes in de keuken.
Watermeloen is een heerlijke zomerse fruitsoort, je kunt het uit het vuistje eten, er een lekkere salade of smoothie van maken of deze heerlijke watermeloen pizza. Of gril ze op de barbecue, dat is ook erg lekker.

 

Watermeloen is een verantwoorde keuze, het bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit water en slechts een klein beetje suiker. Daarom is het zo’n lekkere dorstlesser zomers. Daarnaast zitten watermeloenen vol vitaminen A en C en zijn ze rijk aan antioxidanten.

 

Topping

 

Het is zomer en het verse fruit spat je tegemoet in de groentewinkels. Gebruik als topping het fruit wat jij lekker vindt. Ik heb aardbeien, frambozen, kersen, Kaapse kruisbessen, blauwe bessen en rode besjes en muntblaadjes gebruikt.
Daarnaast heb ik hangop gemaakt (uitgelekte Griekse yoghurt) en dit erop gespoten. Je kunt ook gewone Griekse yoghurt erop lepelen.

 

Tips:

 

En als jouw groenteboer toch al aan het snijden is, vraag hem om extra plakken te snijden. Hiervan kan je heerlijke en verantwoorde watermeloen ijslolly’s maken.

Watermeloen pizza

Vries het restant van de watermeloen in voor deze heerlijke frisse frozen watermeloen cooler cocktail.

 

 

Recept Watermeloen pizza: