Deze salade met watermeloen en feta is bij uitstek een zomerse salade. Maak het klaar op een warme dag! De salade kan je als lunch, bijgerecht bij de barbecue of ’s avonds eten met een lekker stuk stokbrood erbij. Het is in ieder geval mijn favoriete zomersalade. Lekker verfrissend door de sappige watermeloen, knapperige komkommer en het zoute van de feta.

Salade met watermeloen en feta

 

Watermeloen

 

Koop een watermeloen als ze in het seizoen zijn, dan zijn ze op z’n lekkerst. Lekker sappig en zoet, heerlijk om zo uit het vuistje te eten maar ook zalig in een zomerse salade zoals deze. Watermeloenen zijn vaak heel groot, maar bij de groenteboer kan je ze ook in stukken gesneden kopen. En er bestaan tegenwoordig ook mini-watermeloentjes.
Koop er wel een waar geen pitten inzitten!

 

Watermeloen bevat niet alleen heel veel water, maar deze meloen is ook nog eens supergezond. Je lest er je dorst mee en verzadigd snel, ideale snack voor de lekkere trek op een warme dag. Neem het in stukken gesneden mee in de koelbox naar het strand of park en genieten maar!
Een watermeloen bevat weinig calorieen en heel veel vitamines, goede redenen om het wat vaker te eten.

 

Ben jij ook zo gek op watermeloen? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Gazpacho van watermeloen
Watermeloen en burrata salade
Frozen watermeloen cooler
Gegrilde watermeloen salade
Mini watermeloen met vers fruit
Watermeloen granita
Watermeloen smoothie
Watermeloen pizza

 

Wat eten we bij de salade?

 

Deze salade is zo al lekker, maar je kunt het ook als bijgerecht serveren bij bijvoorbeeld een kip uit de oven of van de barbecue, gegrilde Flat Iron steak, spareribs, varkens tomahawk, kip sucukburgers of regenboogforel.

 

Tip:

 

Houd je niet van feta, gebruik dan geitenkaas, gerookte kaas, blauwe kaas of een andere kaas die jij lekker vindt.

 

 

Recept Salade met watermeloen en feta: