Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een complete maaltijd.

 

Burrata

 

Heb jij al eens burrata kaas gegeten? Het romige broertje van de mozzarella. Het is een mooie witte bol kaas wat gemaakt wordt zoals mozzarella, maar erin wordt nog extra room verwerkt. Het is een verse zachte kaas, mild van smaak en oh zo romig. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van buffelmelk, maar tegenwoordig ook veel van koeienmelk.
Je kunt het op allerlei manieren gebruiken en met watermeloen is het echt heel erg lekker.
Als je de burrata opensnijdt, komt de heerlijke room eruit.

 

Ik ben gek op dit kaasje en daarom kan je aardig wat recepten vinden met burrata. Vooral in salades is het erg lekker zoals in deze:

Zomerse salade met burrata
Gegrilde groene asperges met burrata
Gepofte bietjes met burrata en dukkah
Rode appel en knolselderijsalade met burrata
Maar ook verwerkt in een pasta zoals deze Fusilli met rode bietsaus en burrata is het niet te versmaden.

 

Prosciutto geeft de salade nog meer smaak. Het is een Italiaanse droge ham welke in dunne plakjes gesneden wordt. Je kunt ook een andere gerookte of gedroogde ham gebruiken zoals Ardenner ham, Coburger ham, Schwarzwälder schinken, Serrano ham of Parma ham.

 

Tips:

 

Een paar druppels hete saus, geeft de salade een extra kick. En die kick is superlekker op een warme dag. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Sriracha saus of Tabasco gebruiken. Ik heb ooit een flesje hete saus van Raijmakers Heetmakers mogen ontvangen, dit is een pittige Hollandse chilisaus. En natuurlijk gebruik je een goede olijfolie extra vierge, dit maakt de salade helemaal af.
Serveer de watermeloen lekker koud.

 

 

Recept Watermeloen en burrata salade: