Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in warm eten hebt. Deze soep is een twist op de Spaanse klassieker, ik weet zeker dat iedereen dit lekker vindt.

 

Gazpacho

 

Gazpacho is een Spaanse koude soep gemaakt van ongekookte groenten zoals tomaten, paprika, komkommer, uien, knoflook, wijnazijn, oud brood, kruiden en een goede olijfolie. Het wordt zomers veel gegeten in Spanje. Je kunt het als tapa, voorgerechtje of tussendoortje serveren. De groenten worden gepureerd tot soep en daarna koud weggezet. Soms wordt het zelfs ook nog met ijsblokjes erin geserveerd.
Ik weet nog wel dat ik dit de eerste keer at in Spanje. Ik was gelijk verkocht, zo lekker deze ijskoude soep in het warme land.

 

Ik ben een liefhebber van de zon, van tapas en van koude gerechten tijdens mooie warme dagen. Deze soep is daar ideaal voor. Ik had al een gazpacho recept op de site staan en dit is een leuke variant op de soep. Zeker als je gek bent op watermeloen. Hierdoor wordt de soep iets zoeter, zullen de kids ook erg lekker vinden.
Het is natuurlijk niet het originele recept, maar met zo’n soep kan je lekker een eigen recept ervan maken. Het voordeel ervan is dat je niet hoeft te koken, alleen een beetje geduld opbrengen omdat je de soep lekker koud serveert. Doe er lekker stokbrood bij en wat zelfgemaakte aioli en je hebt een complete maaltijd.
Mocht de soep te dun zijn, dan kan je er altijd een of twee sneetjes oud brood doorheen blenden.

 

Ben jij ook zo gek op koude soepjes? Dan heb ik nog een paar lekkere voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Ajo Blanco, de witte gazpacho, gemaakt van amandelen, wit brood, knoflook, water, olijfolie en sherryazijn.
Gazpacho van avocado, komkommer en rucola
Yoghurtsoep met komkommer
Meloensoep met een krokantje van Serranoham
Spaanse koude soep Salmorejo

 

Tips:

Koop een grote watermeloen, je hebt 600 gram watermeloen* vruchtvlees nodig voor deze soep.
Sherryazijn** is het lekkerst in de soep, kan je dit niet vinden gebruik dan rodewijnazijn.

 

 

Recept Gazpacho van watermeloen: