Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze smaakmakers daar vandaan komen.
Maak deze panna cotta voor een speciaal etentje thuis.

 

Panna cotta

 

Het Italiaanse panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Je kunt het maken van alleen maar slagroom, of een combinatie van slagroom en melk. Ik heb er nu een combinatie van gemaakt met slagroom en Griekse yoghurt. Hierdoor is het een romig maar ook iets fris toetje geworden.
Je kunt allerlei smaken aan de panna cotta meegeven. Klassiek is toch wel met echte vanille, maar deze met saffraan en kardamom is toch wel heel bijzonder.

 

Het is de truc om net genoeg gelatine te gebruiken zodat je puddinkjes uit het vormpje kunt storten. Maar het moet ook niet te stevig worden, dat is ook weer niet lekker.
Bij twijfel kan je de pudding altijd in een glaasje serveren, zodat je deze niet hoeft te storten uit het vormpje.
Gebruik eenpersoons souffléschaaltjes, kopjes of andere kleine schaaltjes.

 

En ik heb nog een paar andere heerlijke panna cotta recepten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Kokosmelk Panna Cotta met rabarber, Kaneel panna cotta met stoofpeer of Yoghurt panna cotta met Amarena kersen?

 

Saffraan

 

Tja saffraan is de duurste smaakmaker van de wereld, gebruik daarom maar een klein beetje. Te veel is sowieso niet lekker, dan overheerst de smaak. Het zijn de draadjes van de saffraan krokus en voor een kilo saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig. Deze worden voorzichtig met de hand geplukt, daarom is het zo duur.

 

Sinaasappelpartjes snijden*

 

Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan de partjes tussen de vliesjes uit de sinaasappels.

 

 

Recept Saffraan en kardamom panna cotta: