Cheesecake met dulce de leche

Cheesecake met dulce de leche

Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje.   Voor […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt.   Het […]

Key Lime Pie in een glaasje

Key Lime Pie in een glaasje

Ik heb al diverse keren geschreven dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft en dat daarom regelmatig Amerikaanse recepten hier op tafel komen. Hij heeft 24 jaar in Florida gewoond en daar at hij regelmatig de klassieker Key Lime Pie. Nu is zijn zoon een meester in het bakken van de perfecte Key Lime […]

Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit

Ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit

Voor dit ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit kan je elk soort vers fruit van het seizoen gebruiken. Nu midden in de zomer spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer, koop wat je lekker vindt.   Maak dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog […]

Rode wijngelei met slagroom

Rode wijngelei met slagroom

Om manlief te verrassen – en omdat hij gek is op rode wijn en toetjes – heb ik deze twee gecombineerd in een dessert. Het is een rode wijngelei met slagroom geworden. Daarop nog wat blauwe bessen en een takje munt en je hebt een simpel maar feestelijk nagerechtje. Het toetje is eigenlijk ontstaan omdat […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden