Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Witte chocolade monchoutaart

Witte chocolade monchoutaart

Ik doe weer eens mee aan de swiepswapswoep die de leuke foodblogger Mandy van Mandyandmore.nl organiseert. Tegenwoordig kan je ook aangeven wat voor soort recept je zoekt, ik heb bakken en bourgondisch aangegeven. Zo werd ik aan Lianne van De Zoetekauw gekoppeld. Lianne houdt enorm van bakken en van chocolade en koekjes. Je kunt daarom […]

Saffraan en kardamom panna cotta

Saffraan en kardamom panna cotta

Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Ruby chocolade cheesecake

Ruby chocolade cheesecake

Ik heb het ultieme verwentaartje voor jullie. Maak het bijvoorbeeld met Valentijnsdag om je geliefde ermee te verwennen of voor Moederdag. Ik heb het gemaakt voor mijn verjaardag, maar ja ik ben dan ook jarig op Valentijnsdag. Deze Ruby chocolade cheesecake is een no-bake cheesecake er komt dus geen oven aan te pas. En ziet […]

Tiramisu Trifle met Amaretto

Tiramisu Trifle met Amaretto

Deze Tiramisu Trifle met Amaretto maak je voor een heel speciaal etentje. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Misschien mag ik het wel geen Tiramisu noemen, maar het is een Trifle die een beetje wegheeft van dat heerlijke Italiaanse dessert.   Tiramisu   Tiramisu is een klassiek Italiaans […]

Speculaasbavaroistaart met pepernoten

Speculaasbavaroistaart met pepernoten

Sinterklaas is weer in het land dus speciaal voor pakjesavond deze heerlijke taart. Ik had dit al tien jaar geleden geschreven voor het lokale suffertje en was het recept helemaal vergeten. Maar toen de kleinkinderen bij ons Sinterklaas kwamen vieren, bedacht ik me ineens dat ik nog een recept moest hebben liggen van deze heerlijke […]

Kaneel panna cotta met stoofpeer

Kaneel panna cotta met stoofpeer

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een panna cotta had gemaakt. Maar toen ik heerlijke stoofpeertjes had gemaakt, wilde ik daar iets lekkers bij serveren als dessert. Ik vond het te koud voor ijs en bedacht toen dat een panna cotta er wel feestelijk bij zou zijn. Omdat ik gek ben op kaneel […]

Ontbijttaartje van kwark met mango

Ontbijttaartje van kwark met mango

Voor dit Ontbijttaartje van kwark met mango heb ik een kokoskwark gebruikt. Dus extra tropische smaken in dit verwen ontbijtje. Het voordeel van kwark is dat het heel veel eiwitten bevat, veel meer dan bijvoorbeeld yoghurt. En deze eiwitten heb ik hard nodig na mijn gastric sleeve operatie. En natuurlijk kunnen topsporters dit ook heel […]

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta.   Zondag is toetjesdag bij ons en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden